Știrea zilei

Încă șase cazuri de coronavirus, confirmate în Moldova: Autoritățile instituie Starea de Urgență | VIDEO

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Moldova a urcat la 29. Noul bilanț a fost anunțat de către Ministru Sănătății. Viorica Dumbrăveanu a declarat că 15 cazuri sunt de import, iar 14 de transmitere locală. Toate persoanele sunt spitalizate. În același timp, Dumbrăveanu a anunțat că, avem o persoană videcată de COVID-19, iar mâine urmează a fi externată. Totodată, în această seară, Guvernul a decis să declare stare de urgență în țară timp de 30 de zile. Hotărârea însă urmează a fi adoptată de către parlament.

În contextul răspândirii pandemiei de coronavirus în Moldova, șeful statului a venit cu o adresare către popor. Igor Dodon a solicitat Guvernului și Parlamentului instituirea stării de urgență pe teritoriul țării și i-a îndemnat pe cetățeni să fie calmi și să aibă o atitudine responsabilă. De asemenea, președintele a atenționat că odată cu răspândirea noului virus, acțiunile autorităților ar putea fi mai drastice.

IGOR DODON, președintele RM: Țări cu economie puternică, cu medicină foarte performantă, au scăpat lucrurile de sub control și acum luptă cu disperare pentru a stopa creșterea de cazuri. Noi trebuie să fim sinceri și foarte realiști. Republica Moldova este mai vulnerabilă economic și social ca aceste țări. Este crucial acum să încetinim răspândirea virusului, astfel încât să nu ajungem la blocarea sistemului medical. Vreau să vă informez că ne-am adresat cu solicită ri de sprijin către partenerii noștri externi și am primit sau urmează să primim suport din partea României, Rusiei,Chinei și SUA. Acești parteneri au reacționat prompt la adresările Republicii Moldova. În calitate de președinte al Republicii Moldova și conducător al consiliului Suprem de Securitate, am luat decizia de a mă adresa Guvernului cu solicitarea de a face demersurile necesare pentru Parlament de a fi instituită stare de urgență. Sper foarte mult ca astăzi Comisia pentru Situații Excepționale, cât și Guvernul vor aproba aceste decizii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …