Știrea zilei

Încă o stradă reparată capital, în comuna Jora de Mijloc. Locuitorii vor avea un carosabil nou și bine amenajat | VIDEO

Construcția și repararea drumurilor din comuna Jora de Mijloc continuă. În zilele următoare, în satul Jora de Jos vor apărea alți 200 de metri de carosabil nou, de înaltă calitate. Secțiunea de drum reparată a fost aleasă în mod colectiv, în cadrul unor audieri publice, la care au luat parte locuitorii comunei.

Dis-de-dimineață, pe secțiunea de drum dintre capătul comunei Jora de Mijloc și până la biserică, lucrările deja sunt în toi: utilajele grele pregătesc terenul pentru asfaltare. Pe aici, nu a existat niciodată un drum ca atare, spun localnicii. Acum însă, locuitorii comunei vor avea un carosabil nou și bine amenajat, pe care se vor putea deplasa confortabil – lucrul de care sunt extrem de mulțumiți.

„Au așternut asfaltul. Să dea Dumnezeu ca și mai departe așa să fie.”

„Demult nu era drum, era așa, ciobănesc. Glod, nămol era peste tot. Trebuia să stai în poartă numai cu glodul.”

Potrivit primarului Jorei de Mijloc și consilierilor locali, infrastructura comunei era deplorabilă, înainte de venirea la conducere a Partidului Politic „ȘOR”.

MIHAI TIBREȚCHI, consilier local, comuna Jora de Mijloc: „Dar acuma de când a venit partidul „ȘOR” s-a făcut tot, și iluminatul în comună, toate drumurile și asfaltatul se face cu încetul. Și e tare bine.”

SERGIU LABLIUC, primarul comunei Jora de Mijloc: „Am hotărât că anul acesta noi asfaltăm anume acest segment de drum, care constituie aproximativ 150 – 200 de metri.”

Construcția drumului va dura două zile. În acest timp, o echipă formată din șapte lucrători va curăța și va nivela terenul, după care îl va acoperi cu pietriș și îl va compacta. Etapa finală va fi turnarea asfaltului de înaltă calitate.

VALERIU TOFAN, administratorul lucrărilor de reparație a terenului: „Am pus 10 cm de pietriș cu ajutorul unui cilindru compactor terasier. Utilajele aduc piatra zdrobită din carieră. Mâine intenționăm să asfaltăm. În această secțiune vor fi utilizate 90 de tone de pietriș și 75 de tone de asfalt.”

Reamintim că modernizarea infrastructurii din comuna Jora de Mijloc a început odată cu sosirea la putere a Partidul Politic „ȘOR”. În localitate au fost reparate și reconstruite în mod capital circa doi kilometri de carosabil, iar străzile comunei au fost complet iluminate. De asemenea, locuitorii satelor și comunei beneficiază și de toate proiectele implementate de formațiunea politică „ȘOR”, printre care: Capitalul Matern, magazinele și farmaciile sociale, Clubul „Vârsta de Aur” și multe altele.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Am putea primi coronavirus prin colete? Cei care aduc și primesc pachete din Italia nu respectă nicio măsură de protecţie | VIDEO

Moldovenii nu se tem de coronavirusul din colete. În pofida faptului că mai multe orașe …