Știrea zilei

Încă o organizație cere revizuirea măsurilor fiscale | VIDEO

După ce mai multe organizaţii şi asociaţii nonguvernamentale au cerut conducerii ţării revizuirea măsurilor fiscale, anunţate anterior de autorităţi, cu o scrisoare, adresată mai multor oficialități, a reacționat și Asociația Businessului European din Moldova.

Semnatarii își exprimă profunda îngrijorare cu privire la propunerile de modificări ale politicii fiscale, în special, referitor la impozitarea tichetelor de masă și majorarea taxei pentru poluarea mediului.

Asociația Businessului european din Moldova se arată nemulțumită de impozitarea tichetelor de masă. În opinia instituției, taxând tichetele, angajatorul va fi obligat sa rețină peste 20 la sută din valoarea lui, fapt ce va provoca indignarea angajaților, iar, în rezultat, există probabilitatea achitării unor plăți „la negru”, care vor acoperi costurile prânzurilor. Ce ține de majorarea plății pentru poluarea mediului, semnatarii susțin că statul trebuie să garanteze tratament egal pentru produsele importate și cele autohtone.

Din cauză că propunerile guvernării nu au fost consultate cu mediul de afaceri, acestea vor avea un impact negativ social și economic, și vor diminua din credibilitatea și așa scăzută a climatului investițional din Moldova pe plan extern, spun autorii. Oamenii de afaceri speră că ministerul Finanțelor își va revedea decizia și va menține actualele tarife. Scrisoarea Asociației a fost adresată conducerii de vârf a țării, parlamentului, guvernului, dar și reprezentanței Fondului Monetar Internațional în Moldova. Anterior, un șir de organizații de de afaceri și din domeniul turistic au criticat decizia Guvernului Sandu de a majora un șit de impozite și taxe, declarând că sunt gata să iasă la proteste dacă autoritățile nu-și vor schimba poziția. La rândul său, Ministerul Finanțelor nu cerează și susține că acestea sunt condițiile impuse de către Fondul Monetar Internațional pentru deblocarea finanțării externe.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …