Știrea zilei

Încă o moțiune simplă înregistrată de PPDA și PAS | VIDEO

O nouă moțiune pentru miniștrii din Guvernul Chicu. Deputații PPDA și PAS au înregistrat astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Usatîi, care este acuzat că ar fi lansat în grabă licitațiile pentru reabilitarea a 4 tronsoane de drum, fără a anunța concursurile în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Valoarea contractelor depăşeşte 90 de milioane de lei pentru fiecare.

Autorii moțiunii sunt nemulțumiți de politica și activitatea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Potrivit lor, ministrul Anatol Usatîi ar fi încălcat legea atunci când nu a publicat în jurnalul oficial al Uniunii Europene informații despre licitațiile privind reabilitarea drumurilor din Moldova.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: „Constatăm o fraudă a interesului public privind transparența exercitării de către minister a atribuțiilor funcționale. Pe această notă pozitivă, vă informăm fracțiunea DA și PAS înaintează moțiunea simplă asupra politicii și activității ministerului Economiei și Infrastructurii.”

Contactat pentru o reacție, Ministrul Economiei, Anatol Usatîi, ne-a spus că nu poate oferi un comentariu, deoarece este ocupat, iar responsabilii de la serviciul de presă al ministerului nu au răspuns apelurilor noastre.

Anterior, PAS și PPDA au depus o moțiune și împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Documentul nu a fost inclus însă pe ordinea de zi, pe motiv că nu este foarte bine argumentat.

Semnatari moțiunii solicită anularea tuturor licitațiilor privind reabilitarea drumurilor și prezentarea în plenul Parlamentului a unei strategii la acest subiect. Biroul Permanent al Parlamentului urmează să decidă când va fi examinat documentul de către deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ședința Parlamentului, eșuată. Marina Tauber: Este o nouă acțiune de uzurpare a puterii în stat | VIDEO

Socialiștii și democrații au ignorat ședința Parlamentului în care premierul, Ion Chicu, urma să prezinte …