15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Încă două localități din raionul Orhei, Morozeni și Crihana, vor beneficia de iluminare stradală, datorită unui proiect, inițiat de Ilan Șor | VIDEO

Încă două localități din raionul Orhei, Morozeni și Crihana, vor beneficia de iluminare stradală, datorită unui proiect implementat cu susținerea Partidul Politic „ȘOR”. Startul lucrărilor a fost dat astăzi în prezența localnicilor, autorităților locale și a deputaților din partea formațiunii. Oamenii au mărturisit că apreciază schimbările produse în cele două comune și spun că de-acum încolo vor fi mai în siguranță.

Potrvit proiectelor, în comunele Morozeni și Crihana vor fi montate, în total, 25 de kilometri de rețea electrică și peste 660 de becuri LED. Toate punctele de transformare a curentului vor fi modernizate și va funcționa un sistem inteligent de conectare și deconectare a luminii la anumite ore. De la mic la mare, locuitorii s-au bucurat că, după o așteptare de peste 30 de ani, vor putea merge în siguranță pe drumuri și pe timp de noapte.

„Da nu am avut. Eu am 32 de ani trăiți în satul acesta și nu am văzut lumină”.

„La noi în mahala este tare întuneric, e rău de tot. Mergem cu frica în sân. Dacă o să fie lumină foarte mulțumiți o să fim”.

„Vă spun cinstit noi trăim în marginea satului. A fost ca în tundră să vă spun cinstit, nu am avut nici drum, nu am avut lumină, nimic”.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, inițiatorul proiectului, este convins că pentru locuitori condițiile de viață vor deveni mai confortabile și mai sigure, iar obiectivul formațiunii de a moderniza țara se realizează pas cu pas.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Iluminatul stradal este un proiect de infrastructură foarte important. În multe sate, cinci becuri nu erau pe piloni. Iar Partidul „ȘOR”, în loc să facă politică, face lucruri concrete pentru oameni”.

La eveniment au fost prezenți deputatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber și președintele raionului Dinu Țurcanu. Oficialii le-au promis oamenilor că proiectele de infrastructură vor fi implementate în continuare în localitățile lor.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Iluminarea stradală a fost și rămâne punctul numărul unu în angajamentul nostru public. Noi credem că toată lumea, toată țara a meritat să trăiască așa cum trăiesc în ziua de astăzi orheienii”.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Anul acesta, cu ajutorul Domnului și cu multă muncă și insistență
vom ilumina toate satele din raionul Orhei, indiferent de culoarea politică”.

Iar primarii celor două comune au accentuat că realizarea pormisiunilor electorale este posibilă cu sprijinul echipei partidului din care fac parte.

IGOR ȚURCANU, primarul comunei Morozeni: „Sunt foarte bucuros că la inițiativa lui Ilan Mironovici Șor se
implementează acest proiect. Marja prioritară este siguranța cetățenilor de a circula în siguranță pe toate stradelele din satul Morozeni”.

ION STRATULAT, primarul comunei Crihana: „Mă bucură enorm faptul că în campanie s-a promis acest proiect de
iluminare și acum această promisiune s-a realizat, iar astăzi am dat start lucrărilor”.

În prezent, implementarea proiectelor de iluminat stradal este în toi? în zeci de localități din raionul Orhei. De la începutul anului, proiecte similare au fost încheiate încâteva comune și sate, dar și în localități din raionul Fălești și Criuleni. Un proiect ambițios de acest fel este implementat și în orașul Taraclia, care va deveni, până la Ziua Independenței, după cum promit autoritățile locale, cel mai iluminat oraș din regiunea de Sud a țării. Partidul Politic „ȘOR” și-a asumat angajamentul ca toate localitățile, conduse de primarii din partea formațiunii, să beneficieze de iluminat stradal. Astfel, în raionul Orhei vor fi iluminate toate cele 74 de sate și comune, indiferent de apartenența politică a edililor.

Totodată, pentru 2020, Partidul „ȘOR” și-a propus să implementeze proiecte de iluminat public în peste o sută de localități din țară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 396 de cazuri noi au fost înregistrate, șase oameni au pierdut lupta cu virusul. Printre victime este și un medic, soția căruia a murit din cauza coronavirusului | VIDEO

396 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi, astfel bilanțul persoanelor …