Știrea zilei

Încă 14 persoane infectate cu Covid-19. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 94

În total sunt 94 de cazuri confirmate cu infecție Covid-19, după ce de aseară până astăzi au mai fost înregistrate încă 14 cazuri de infecție, transmite deschide.md

Despre acest lucru a anunțat președintele Igor Dodon în cadrul briefingului de presă organizat după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Astăzi au fost investigate 124 de probe, dintre care 14 au indicat rezultat pozitiv. Până la această oră au fost investigate 792 de persoane. Din numărul de cazuri confirmate astăzi, zece sunt cu transmitere locală, iar patru de import, persoanele fiind revenite din România, Ucraina, Italia.

Au apelat serviciul 112 – 2295 de persoane. Dintre acestea, au fost transportați la spital 72 de adulți și 18 copii.

„A fost vehiculat în presă despre carantina de la Universitatea Tehnică. Au fost implicate 103 persoane care au avut contact cu o studentă originară din Hîncești. Noi am întreprins toate măsurile și s-a reușit stabilizarea focarului prin stabilirea unui post de carantină și asigurarea asistenței medicale”, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătății, care a precizat că 25 dintre testele prelevate sunt negative.

A fost prezent la ședință și președintele Igor Dodon. Acesta a îndemnat oamenii să dea dovadă de responsabilitate. Șeful statului a precizat că vor fi sancționați cei care nu respectă restricțiile impuse de Comisia Situații Excepționale.

„Suntem gata să intervenim cu măsuri și mai dure, dacă va fi necesar”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a vorbit și despre cazul apărut astăzi în presă, privind infectarea cu COVID-19 a unui medic reanimatolog. Acesta a spus că nu s-a anunțat public profesia persoanei infectate din motive etice.

„Toate cazurile sunt făcute publice. Noi suntem foarte transparenți, dar nu este cazul să vă dăm informația despre profesiile celor infectați”, a declarat Dodon.

Precizăm că, 102 cazuri suspecte de COVID-19 sunt în curs de examinare, iar rezultatele urmează să fie anunțate în zilele următoare. Totodată, două persoane s-au însănătoșit și au fost externate. De asemenea, a fost înregistrat un deces.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă un medic a fost răpus de Covid-19: „Și-a dedicat peste 40 de ani salvând viețile a mii de copii”

Încă un medic a fost răpus de noul tip de coronavirus. Este vorba despre Profesorul …