Știrea zilei

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, iar alte 295 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este vorba de cinci bărbați și 7 femei cu vârstele cuprinse între 59 și 81 de ani. Bilanțul deceselor ridicându-se la 572 de cazuri. Totodată, alte 295 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. Numărul infecțiilor se ridică la 17 445 cazuri. Datele au fost prezentate de către Ministerul Sănătății. Totodată, în cadrul conferinței de presă de dimineață, responsabiil din domeniul sănătății au mai informează că un nou lot de 100 de mii de teste pentru depistarea coronavirusului urmează să fie procurat în timpul apropiat.

Potrivit datelor prezentate de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, rata de infectare cea mai mare este în mediul urban iar în țară cel mai mare focar de infectare cu COVID-19 ramâne de câteva săptămâni în municipiul Bălți.

Potrivit șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, țara noastră urmează să procure un nou lot de teste pentru depistarea noului coronavirus. Totodată, specialistul a mai precizat că în această săptămână a fost efectuat un număr record de teste, de circa 2200 într-o singură zi.

NICOLAE FURTUNĂ, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: ”Din lotul oferit de China noi mai avem neatinse 12000 de teste.Au fost completate testele oferite de OMS. Astăzi noi avem în stoc sub 20000. Zilele acestea noi am petrecut achiziția pentru procurarea unui lot suplimintar de teste a fost deja încheiat contractul și este desemnat câștigătorul pentru procurarea a 100000 de teste”.

Nicolae Furtună mai spune că cea mai mare rată de infectare este în mediul urban.

Totodată, cel mai mare focar de infectare cu virusul COVID-19 este, de câteva săptămâni, în municipiul Bălți.

NICOLAE FURTUNĂ, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: ”La spitalul de psihiatrie inclusiv la primăria municipiului Bălți inclusiv câteva interprinderi mari din Municipiu”.

Recent, în spațiul mediatic s-a vehiculat informația precum că în țară ar fi fost depistate cazuri de reinfectare cu noul tip de coronavirus, lucru infirmat de Nicolae Furtună.

NICOLAE FURTUNĂ, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: „La ziua de astăzi în Republica Moldova cazuri de reinfectare cu infecția Covid nu sunt înregistrate. eu am să fac trimitere la un caz de la Nordul republicii care nu a fost tratat până la capăt.E vorba de revenirea pronunțată la clinică și nu reinfectare”.

Potrivit datelor oficiale, circa 950 copii și peste 150 de femei însărcinate sunt infectați cu virusul periculos. Până acum, în Moldova au fost confirmate 17 mii 445 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19, iar numărul deceselor a ajuns la 572 .

Totodată, 453 de pacienți sunt în stare gravă. Până acum, 2509 de lucrători medicali au fost testați pozitiv, iar 27 angajați ai sistemului de sănătate și-au pierdut viața din cauza epidemiei de COVID-19. Totodată, oficialii de la Ministerul Sănătății au anunțat că din această lună este posibilă relaxarea măsurilor, iar efectuarea intervențiilor chirurgicale va fi reluată, păstrând numărul de rând și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva
infecției COVID-19. Specialiștii au mai relatat că odata cu reluarea curselor aeriene si terestre cazurile de import s-au marit.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Certificatul medical nu este necesar la admiterea în instituțiile de învățământ

Certificatul medical nu se regăsește în lista actelor necesare pentru dosarul de admitere. Despre această …