Știrea zilei

Înainte ca Parlamentul să se reunească pentru a discuta moțiunea de cenzură, cabinetul de miniștri a supus votului mai multe proiecte | VIDEO

Înainte ca Parlamentul să se reunească în plen, pentru a discuta moțiunea de cenzură înaintată de socialiști, Guvernul a anunțat că se întrunește în ședință. Cabinetul de miniștri a supus votului mai multe proiecte.

Astfel, în ședința matinală, cabinetul de miniștri au votat zeci de proiecte în doar câteva minute. Executivul a aprobat acordul între Guvernul nostru şi cel al Ucrainei, prin care cetăţenii ambelor state pot călători în baza buletinelor de identitate. De asemenea, a fost aprobat Proiectul pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi de plată a compensaţiei băneşti în locul biletelor de tratament sanatorial gratuit persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului. În același timp, a fost aprobat și avizul asupra proiectului de lege privind compensații bănești pentru militarii și colaboratorii organelor securității statului, care au fost răniți în urma exercitării atribuțiilor de serviciu.

Totodată, a fost votat proiectul de lege ce presupune sporirea gradului de protecție socială pentru circa 21 de mii de persoane cu dizabilități și persoane în etate, lipsite de pensii.

După ședința de la ora 08:00, prim-ministrul Maia Sandu nu a ieșit să facă declarații pentru presă, așa cum obișnuia. În schimb, în cadrul unei conferințe de presă, susținută după demiterea Executivului, președintele Igor Dodon a declarat că Guvernul a votat proiectele pe ultima sută de metri.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Este o vorbă în limba rusă „Перед смертью не надышишься”. Cinci luni de ce nu ați aprobat? Cinci luni! Din cele 10 inițiative sociale, cinci sunt ale socialiștilor și ale președinției. Până acum de ce nu le-ați aprobat? Acum repede, înainte de… ați început să aprobați.

Amintim că săptămâna trecută Guvernul a votat asumarea răspunderii pentru Legea Procuraturii. Proiectul prevede ca prim-ministrul să preselecteze cel puțin doi candidați la funcţia de Procuror General și să-i propună Consiliului Superior al Procurorilor. Proiectul votat de Guvern însă i-a nemulțumit pe socialiști, iar aceștia urmează să dezbată moțiunea de cezură împotriva Executivului. Dacă moțiunea va trece, Guvernul va cădea și se vor organiza alegeri anticipate.

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

Premierul Ion Chicu a rămas fără Consilierul pe comunicare: Vitalie Dragancea a demisionat. Care a fost motivul | VIDEO

Consilierul pe comunicare al premierului, Vitalie Dragancea, a demisionat. Dacă pentru unele instituții de presă …