Știrea zilei

În Ucraina s-a renunţat la prelungirea stării de război

În Ucraina a expirat perioada stării de război, declarată acum o lună în zece regiuni ale țării. Președintele Petro Poroșenko a anunțat că nu intenționează să solicite prelungirea acesteia, transmite RIA Novosti.

„Este decizia mea de principiu, care se bazează pe o analiză a tuturor componentelor actualei situații de securitate din stat, în ciuda faptului că situația din jurul Ucrainei nu s-a schimbat mult”, a anunțat el în cadrul unei reuniuni a Consiliului Național de Securitate și Apărare.

Potrivit liderului ucrainean, alegerile prezidențiale din țară vor avea loc pe 31 martie. „Noi declarăm ferm şi garantăm că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 31 martie, 2019, subliniez acest lucru”, a spus Poroșenko.

Starea de război, în regiunile Nikolaev, Herson, Zaporojie, Odessa, Donetsk, Lugansk, Chernigov, Vinniţa, Sumî și Harkov, a fost declarată cu începere de la ora 14:00 pe 26 noiembrie, 2018, pentru o perioadă de 30 de zile – până la ora 14:00, 26 decembrie, 2018.

Motiv pentru declararea stării de război a servit incidentul din strâmtoarea Kerci, produs la sfârșitul lunii noiembrie, când Rusia a reținut trei nave ucrainene sub acuzația de încălcare a frontierei. Moscova a calificat incidentul drept provocare, iar Kievul – drept un act de agresiune.

noi.md

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

Țigările și produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere în spațiile comerciale | VIDEO

Țigările și produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere în spațiile comerciale. …