Știrea zilei

În Rusia mor de 16 ori mai mulţi medici de coronavirus decât în alte ţări cu un număr similar de cazuri

O analiză a Mediazona a descoperit că 7% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 în Rusia au fost în rândul cadrelor medicale. În Iran, una dintre cele mai lovite ţări de pandemie procetul este mult mai mic fiind de 1,59%. Rusia are aproape 300.000 de cazuri raportate şi peste 2.800 de decese, relatează Business Insider.

Un studiu realizat în Rusia a descoperit că cel puţin 186 de persoane ce lucrează în sistemul medical au murit în urma infecţiei cu COVID-19. Raportat la numărul total al deceselor înregistrate în Rusia rezultă că aproximativ 7% din decese s-au înregistrat în rândul personalului medical. Procentul este unul dintre cele mai mari din lume depăşind ţări cu sisteme medicale mult mai slabe.

Unul din 15 decese este înregistrat în rândul personalului medical în Rusia. Cifra este de 16 ori mai mare decât în ţările cu un număr de cazuri similar raportat la populaţie.

A doua ţară ca procent al deceselor în rândul personalului medical a fost Iran cu 1,59% . În Marea Britanie, Italia, Spania şi SUA procentul este sub 1%.

Realizatorii studiului dau două posibile explicaţii. Fie numărul deceselor la nivel naţional este mult subevaluat, fie personalul medical este expus unui risc foarte mare din lipsa de echipament de protecţie, scrie presa română.

Rusia este suspectată că raportează mai puţine cazuri de infecţie şi decese. Oficialii ruşi au negat acest lucru şi au ameninţat că vor lua acreditarea publicaţiilor precum New York Times sau Financial Times care au pus întrebări asupra numărului oficial raportat de Rusia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Epidemiologi: Copiii ar putea să nu transmită Covid-19

Există semne potrivit cărora copiii ar putea să nu transmită noul coronavirus la fel ca …