Știrea zilei

În regiunea Transnistreană a intrat în vigoare Starea de Urgență | VIDEO

 Starea de urgență a intrat în vigoare și în stânga Nistrului, de ieri, unde pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus, a fost instituit regim de carantină. Drept urmare, 1200 de persoane au părăsit regiunea transnistreană, iar 400 de străini nu au fost lăsați să intre. Cele mai recente date arată că patru persoane din regiune sunt suspectate că ar fi infectate de COVID-19. Acestea sunt internate în secția de boli infecțioasă a spitalului clinic, unde le-au fost prelevate probe pentru confirmarea infecției cu virusul periculos. Alte opt persoane se află în carantină la domiciliu, după ce au intrat în contact cu bolnavi, veniți din Italia.

În urma măsurilor dure impuse de către autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol, acum ieșirea din regiunea transnistreană este posibilă doar în trei cazuri. Permisiunea de a părăsi regiunea primesc doar cei care au nevoie de îngrijiri de urgență în instituțiile medicale străine și doar în strictă conformitate cu indicația medicului, cei care participă la ceremonii de înmormântare ale rudelor apropiate, precum și pentru soluționarea problemelor legate de asigurarea regiunii cu strictul necesar, prin acord prealabil cu atoritățile. De asemenea, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a dispus monitorizarea celor care vor încălca regimul de carantină. Forțele de ordine din stânga Nistrului vor monitoriza circulația.

RUSLAN MOVA Șef al așa-zisului Minister al Afacerilor Interne de la Tiraspol: De două ori pe zi, vor fi efectuate verificări, atât planificate, cât și inopinate. De asemenea, vor fi efectuate controale ale spațiilor de comerț, care au fost închise.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …