Știrea zilei

În pofida restricțiilor, în capitală mișună din ce în ce mai mulți oameni: Trebuie să revenim la normal pentru că este foarte greu să stăm în carantină | VIDEO

Vorba cântecului ”Nu oprește nimeni primăvara” este cât se poate de actuală în aceste zile de carantină. În pofida restricțiilor care încă sunt în vigoare, pe străzile capitalei mișună din ce în ce mai mulți oameni. Ei spun că nu mai pot sta între patru pereți când afară e soare, însă dau asigurări că iau toate măsurile de prodecție împotriva coronavirusului.

Este ora 8 dimineața, dar centrul capitalei este plin de lume. Asta chiar dacă suntem în regim de stare de urgență, iar autoritățile îndeamnă oamenii să iasă din case doar pentru necesități stringente. Troleibuzele și autobuzele sunt pline, iar în trafic chiar se formează ambuteiaje.

La oficiile poștale și bănci din nou au apărut cozi. Unii oameni, pur și simplu, au ieșit la plimbare, deoarece au obosit de apartamente, mai ales când timpul este atât de frumos. Mulți consideră că a venit vremea ca oamenii să revină la ritmul normal de viață.

Eu cred că oamenii au nevoie să se întoarcă la viața normală. Pur și simplu, trebuie respectată distanța socială și igiena. Cred că e timpul să ne întoarcem la lucru. Oamenii au nevoie de salarii ca să-și întrețină familiile.”

Eu cred că trebuie să ne întoarcem la viața normală.

Trebuie să revenim la normal, nici nu se discută, pentru că este foarte greu. Carantina asta durează deja o lună și jumătate și deja se simte.”

Nu cred că plimbările au vreun efect negativ, deoarece oamenii se află la distanță unii de ceilalți, nu se apropie unul de altul. De asta cred că nu face rău.”

Amintim că până în data de 15 mai, pe teritoriul Republicii Moldova este instituită stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Totodată, din 22 aprilie autoritățile au instituit mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor, astfel încât unii agenți economici și-au reluat parțial activitatea. Măsurile se răsfrâng și asupra sportivilor de performanță.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CEC: Moldovenii stabiliți peste hotarele țării vor fi consultați pe subiectul deschiderii secțiilor de votare în străinătate | VIDEO

Moldovenii stabiliți peste hotarele țării vor fi consultați pe subiectul deschiderii secțiilor de votare în …