Știrea zilei

În momente de criză, provocate de noul coronavirus, oamenii din Moldova sunt mai solidari ca niciodată | VIDEO

Oamenii simpli și agenții economici continuă să facă fapte bune. Zona Economică Liberă din Bălți va contribui cu 200 de mii de lei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului pe teritoriul municipiului Bălți. Banii vor fi utilizați pentru procurarea soluțiilor dezinfectante, spun autoritățile. În același timp, primăria capitalei anunță că pe contul bancar, deschis pentru donații, au fost acumulate peste 600 de mii de lei.

Cele 200 de mii de lei oferite de Zona Economică Liberă din Bălți vor fi utilizate pentru dezinfectarea străzilor, trotuarelor și a terenurilor de joacă, anunță oficialii locali.

Și în capitală, oamenii s-au mobilizat și au făcut donații pe contul deschis de primărie. Autoritățile locale dau asigurări că banii vor fi cheltuiți transparent. Vor fi procurate măști de protecție, mănuși, dezinfectanți și echipamente de protecție pentru instituțiile medico-sanitare din Chișinău.

Anterior, o companie de mezeluri și una de creditare au anunțat că vor dona câte 100 de mii de lei pentru susținerea cadrelor medicale și a pacienților afectați de COVID-19.

Totodată, o companie de taxi a decis să ofere servicii gratuite de transport pentru deplasarea medicilor la muncă și spre casă.

În aceste momente de criză, mai multe patiserii și restaurante din țară s-au solidarizat și le oferă medicilor zilnic prânzuri calde și pungi cu mâncare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …