Știrea zilei

Alte 82 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și încă un deces în Moldova

Autoritățile din Moldova anunță 82 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și un deces. Astfel, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 se ridică la 505. 77 de cazuri sunt cu transmisie locală. Alte 5 cazuri sunt de import.

Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Persoana care a murit este din Chișinău. De asemenea, persoana suferea și de alte maladii, precum obezitate și hipertensiune arterială. Victima era născută în anul 1967.

Potrivit datelor prezentate de Igor Dodon, în staționar, costurile zilnice se ridică la 2 255 de lei, pentru o persoană.  În această sumă se încadrează cheltuielile de transport, testul, asistența medicală. Prin urmare, pentru 14 zile de internare, statul achită 32 de mii de lei.

O zi în secția de terapie intensivă costă 3 500 de lei, pentru o persoană. Respectiv, pentru 14 zile, statul achită mai mult de 78 de mii de lei.

Evoluția COVID-19 în Moldova:

7 martie – A fost înregistrat primul caz de coronavirus în Republica Moldova fiind vorba de o femeie revenită din Italia.

10 martie – Încă două cazuri noi de coronavirus confirmate. Este vorba despre doi adulți care au petrecut acasă mai multe zile, fără a respecta un regim de carantină.

11 martie – Al patrulea caz de coronavirus confirmat. Infecția a fost confirmată în cazul unui tânăr care a călătorit în Italia.

12 martie – Încă două cazuri de coronavirus confirmate. Este vorba de o persoană care a fost testate de două ori.

13 martie – Încă două cazuri de coronavirus. Bilanțul celor infectați ajunge la 8 persoane.

13 martie – A fost declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus în Moldova.

14 martie – Autoritățile anunță încă patru cazuri de infectare. În trei cazuri noi este vorba de persoane care au revenit din Italia, Marea Britanie și Franța, iar, în premieră, un caz nou reprezintă transmiterea locală.

15 martie –  Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

16 martie – Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

17 martie – Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru perioada de 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020.

17 martie – Încă un caz de coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. În Moldova sunt confirmate în total 30 de cazuri.

18 martie – Alte șase cazuri de coronavirus confirmate. Trei cazuri sunt de import, iar trei de transmitere locală.

19 martie – Au fost înregistrate încă 13 cazuri de COVID-19.

20 martie – Autoritățile anunță încă 17 cazuri de infectare. Bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 66.

21 martie – Încă 14 persoane infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 80.

22 martie – Încă 14 persoane infectate cu COVID-19. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 94.

23 martie – 15 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în Moldova. Astfel, în total, numărul celor afectați de virusul periculos a ajuns la 109 de persoane.

24 martie – 16 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Moldova, astfel persoanelor infectate a ajuns la 125.

25 martie – Au fost înregistrate încă 24 cazuri de COVID-19.

26 martie – Ministrul Sănătății a anunțat că avem 28 de cazuri noi de îmbolnăviri, iar în total numărul celor infectați se ridică la 177.

27 martie – Autoritățile din Moldova anunță 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, iar în total numărul celor infectați se ridică la 199.

28 martie – Au fost înregistrate încă 32 de cazuri noi de COVID-19.

29 martie – Încă 32 de persoane, diagnosticate cu coronavirus. În total, s-au înregistrat 263 de cazuri.

30 martie – Autoritățile din Moldova anunță 35 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 298 de cazuri.

31 martie – 55 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi. Bilanțul se ridică la 353 de cazuri.

1 aprilie – 70 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și un deces în stânga Nistrului, provocat de virusul periculos. Bilanțul celor răpuși de coronavirus în Moldova a ajuns la cinci.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Curtea Constituțională a respins cererea lui Vladimir Țurcan cu privire la demiterea sa din fruntea Înaltei Curți

Curtea Constituțională (CC) a declarat inadmisibilă cererea judecătorului Vladimir Țurcan privind revizuirea Hotărârilor aceleiași instanțe …