Între timp, cele peste o mie de teste pentru depistarea virusului COVID-19 oferite de Organizația Mondială a Sănătății au ajuns în R.Moldova. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Acel ajutor care a venit din partea OMS-ului, vorbim de teste, a ajuns aseară. ANSP-ul este consolidat la nivel de teste. Vreau să menționez că, pe lângă aceasta, Organizația Mondială a Sănătății a oferit un lot de ajutor umanitar constituit din echipamente de protecție pentru personalul medical. Mai avem un lot suplimentar în rezervă. Noi coordonăm toate activitățile. Există deschiderea Băncii Mondiale și a partenerilor în general, din casa ONU, cărora le-am transmis care ar fi necesitățile în caz de un scenariu mai drastic”, a declarat Dumbrăveanu.

Amintim că ieri, ministrul Sănătății a avertizat că testele rapide pentru prezența coronavirusului de tip nou sunt ineficiente. Aceasta a adăugat că persoanele care prezintă simptome de COVID-19 vor fi supuse testelor de laborator, acreditate de OMS, chiar dacă acel test rapid, comercializat în unele clinici private, ar indica un rezultat negativ.