Știrea zilei

În acest weekend, Orheiul și Taraclia se vor transforma în orașe de basm. Va fi dat start sărbătorilor de iarnă | VIDEO

În acest weekend municipiul Orhei și orașul Taraclia vor da start sărbătorilor de iarnă. Astfel, Orheiul va deveni un oraș de basm, grație fastuosului Pom de Crăciun, împodobit cu decorațiuni exclusiviste, mii de luminițe și zeci de kilometri de ghirlande magice, care vor împânzi piața Vasile Lupu și străzile orașului. Inaugurarea festivă a Pomului de Crăciun cu înălțimea de 24 de metri va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, ora 19:00. Totodată, după exemplul de la Orhei, duminică, 8 decembrie și la Taraclia primarul din partea Partidului ”ȘOR” va inaugura Pomul de Crăciun, care va aduce spiritul magic. Iar cu acest prilej va fi organizat un grandios concert.

Potrivit autoriților municipiului Orhei, bradul va fi înfrumusețat cu decorațiuni și instalații confecționate special pentru pomul din Orhei. Un program cultural de excepție va fi susținut de artiști locali, iar invitații speciali vor fi interpreta Lia Taburcean și Bandul „Lemonique”. De la sărbătoare nu va lipsi nici Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, iar copiii vor avea parte de un spectacol inedit. La fel, Piața Vasile Lupu din Orhei, unde va fi instalat Pomul de Crăciun, se va transforma într-o feerie de lumini. Centrul orașului va îmbrăca straie de sărbătoare, iar mii de luminițe aurii și zeci de kilometri de ghirlande vor evidenția magia sărbătorilor de iarnă în orașul Orhei.

Și la Taraclia instalarea bradului este pe ultima sută de metri. Deoarece, duminică 8 decembrie după exemplul de la Orhei, la Taraclia unde în urma alegerilor locale a câștigat primarul din partea Partidului Politic ”ȘOR”, Veceslav Lupov, va fi inaugurat Pomul de Crăciun. Și aici programul pregătit va fi unul de pomină. La sărbătoare vor fi animatori care vor distra copiii, dansatori care îi vor impresiona pe cei prezenți, dar și Moș Crăciun cu Alba ca Zăpada. Locuitorii din Taraclia, dar și oaspeții se vor putea bucura și de un concert grandios, la care vor participa interpreți renumiți, surpriza serii fiind formața DoReDoS. Primarul localității, Veceslav Lupov, invită toți doritorii începând cu ora 19:00, în centrul orașului Taraclia, pentru a inaugura Pomul de Crăciun.

Amintim că în 2017, Pomul de Crăciun din Orhei a fost inclus într-un rating mondial al celor mai frumoși brazi, alături de cei din Kiev, Londra, Berlin, Budapesta, Roma, Praga, Atena, Hong Kong, Varșovia, Paris și Beirut. La Orhei, sărbătorile de iarnă au prins culoare după ce, în 2015, echipa fostului primar Ilan Șor a câștigat alegerile locale. Totodată, precizăm că liderul Partidului Politic ”ȘOR” a promis că va transforma orașul Taraclia într-o mică Nisa.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ultima oră! Autoritățile din Moldova au emis cod galben de alertă națională privind coronavirusul | VIDEO

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță cod galben de alertă națională privind coronavirusul. Anunțul …