Știrea zilei

Îmbulzeala de la bâlciul din lavandă a impus autoritățile să vină cu noi restricții pentru zonele de agrement

Activitatea parcurilor de distracţii a fost interzisă, iar bâlciurile nu vor mai putea fi organizate. O hotărâre în aceste sens a fost aprobată sâmbătă seara, 27 iunie, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, scrie deschide.md.

Autoritățile au venit cu aceste modificări după ce lanul de lavandă din satul Cimișeni, Criuleni, a fost luat cu asalt de zeci de oameni care nu păstrau distanța socială și au venit la sesiuni foto în grupuri mai mari de trei persoane.

La propunerea directorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, ca urmare a analizei situaţiei epidemiologice actuale, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a HOTĂRÂT:

  1. Se interzice activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 -Bâlciuri şi parcuri de distracţii.
  2. În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID–19, măsurile restrictive vor fi revizuite.
  3. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Amintim că moldovenii care s-au îmbulzit, ieri, în câmpul de levănțică din satul Cimișeni, raionul Criuleni, au fost luaţi pe sus de oamenii legii. Potrivit martorilor oculari, la faţa locului a mers un echipaj al poliţiei şi le-a interzis oamenilor să facă poze, pentru că au venit în grupuri mai mari de trei persoane și nu respectau distanța socială.

După ce poliția i-a luat pe sus pe moldovenii care se pozau în lanul cu levănțică, proprietarii anunță că „nu mai primesc vizitatori din motive de siguranță”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Omorul de la Costești: Un suspect, condamnat la 13 ani de închisoare. Ce sentință a primit minorul

Simion Midoni, unul dintre tinerii învinuiți de omorul lui Dumitru Jomir, fost condamnat la 13 …