Știrea zilei

Ilan Șor: Vom apăra țara de haos și fărădelege

Igor Dodon a uzurpat puterea în stat și, de facto, „a privatizat justiția”. Declarația a fost făcută de Ilan Șor, adresându-se miilor de protestatari care s-au adunat la Curtea de Apel Chișinău, cerând ca instanța să nu admită scoaterea din cursa electorală de la Hâncești a candidatului Partidului „ȘOR”.

„Astăzi în Moldova nu există democrație. Dodon dacă-și dorește – scoate pe cine vrea din alegeri, dacă vrea – lasă pe cine vrea în cursă. Așa nu mai poate continua. Noi vom demonstra că el nu este rege”, a declarat Ilan Șor, subliniind că poporul este cel care își alege deputații, scrie partidulsor.md.

Șor a remarcat că autoritățile au încercat să împiedice desfășurarea unei acțiuni pașnice de protest, pentru că se teme de nemulțumirea poporului.

„Ne-am adunat astăzi ca să apărăm democrația în Moldova, să apărăm libertatea și țara noastră. Dacă va continua astfel, noi ne vom vedea siliți să scoatem masiv oameni în stradă. Noi vom apăra țara de haos și fărădelege”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”, fiind aclamat de cetățeni.

Comisia Electorală Centrală a depus la Curtea de Apel Chișinău o cerere în care solicită eliminarea candidatului Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, din cursa electorală de la Hâncești. Formațiunea politică califică acest demers ca fiind o comandă politică a guvernării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …