Știrea zilei

Ilan Șor susține că presiunile asupra judecătorilor de la CSJ se fac la comanda lui Igor Dodon | VIDEO

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon face presiuni enorme asupra judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție care examinează dosarul privind excluderea candidatului Partidului Politic „ȘOR” la Hâncești, Vitalie Balinschi. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Șor, Ilan Șor, într-o intervenție video pe contul său de Facebook. Contactat de postul nostru de televiziune, Maxim Lebedinschi a declarat că CEC este instituție neutră, iar el nu se implică în activitatea instanțelor judecătorești. Purtătorul de cuvânt al președintelui a spus că nu comentează declarațiile politice.

Deputatul Ilan Șor, susține că presiunile se fac la comanda lui Igor Dodon, care vrea să evite o înfrângere rușinoasă a candidatului său la scrutinul parlamentar de duminică de la Hâncești.

„Din surse demne de încredere am aflat că în această dimineață, dl Lebedinschi a efectuat presiuni enorme pe 3 din cei 5 judecători care examinează cazul lui Balinschi”.

Președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor s-a adresat societății civile să nu permită continuarea abuzurilor din partea actualei guvernări, care transformă Republica Moldova într-un stat polițienesc.

 ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Astăzi Dodon transformă Moldova în stat polițienesc. Astăzi se fac presiuni asupra judecătorilor cu scopul de a-l exclude din cursă pe Vitalie Balinschi. Pentru că socialiștii înțeleg că șansele lor sunt foarte mici. Excluzându-l pe Balinschi, speră să obțină un rezultat mai bun”.

Deputatul a calificat acțiunile guvernării drept „agonie” înainte de pierderea puterii și s-a adresat judecătorilor să nu cedeze.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Stimați judecători, v-ați convins deja că nimic nu este veșnic în Moldova. Dodonii vin și pleacă, dar zi de zi va trebui să dați ochii cu oamenii. Da, acestei guvernări i-a rămas puțin, a început numărătoarea inversă. Iar astăzi, fiind în agonie, comit acțiuni care trebuie catalogate ca fărădelege totală”.

În același timp, Ilan Șor i s-a adresat lui Igor Dodon să procedeze „ca un bărbat” și să lase poporul să decidă care candidat este mai bun.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Încetați să faceți presiuni asupra justiției. Lăsați candidații noștri să se confrunte și vom vedea pentru cine vor vota oamenii.”

Ilan Șor și-a exprimat speranța că hotărârea instanței care trebuie să se pronunțe pe marginea recursului depus de CEC nu va avea la bază „frica judecătorilor sau promisiunile lui Lebedinschi”.

La finalul adresării sale, Ilan Șor îi solicită și lui Lebedinschi să ia în calcul că are încă de trăit în Republica Moldova.

Menționăm că, Partidul Șor a declarat de mai multe ori că guvernarea a exercitat presiuni asupra lui Vitalie Balinschi pe parcursul întregii campanii electorale la Hâncești, care s-au acutizat în ultima săptămână, când CEC a solicitat excluderea candidatului din cursa electorală. Curtea de Apel Chișinău a respins drept nefondate pretențiile CEC, dar instituția a depus recurs la CSJ care urmează să pronunțe vineri decizia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fracțiunea PPDA va susține o moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății: anume conducerea Ministerului Sănătății se face vinovată de numărul mare de cazuri COVID-19 în Moldova | VIDEO

Deputatul PPDA, Igor Munteanu susține că anume conducerea ministerului sănătății se face vinovată de numărul …