Știrea zilei

Ilan Șor: Orheiul este gata să găzduiască gratuit maratoane și festivaluri

Liderul Partidului Politic „ȘOR” și fostul primar de Orhei, Ilan Șor îi invită pe organizatorii evenimentelor sportive și de agrement să le desfășoare la Orhei gratuit, după ce vor fi depășite riscurile legate de coronavirus, scrie partidulsor.md.

Reacția fostului edil vine după ce autoritățile din Chișinău au majorat semnificativ taxele pentru organizarea evenimentelor publice în centrul orașului.

„După discuțiile cu membrii echipei noastre de la Orhei, vreau să anunț că Orheiul este pregătit să găzduiască evenimentele sportive și de divertisment, de la organizatorii cărora, la Chișinău, din câte aflăm, încearcă să se „stoarcă” sume uriașe”, a scris Ilan Șor pe contul său de Facebook.

El precizează că evenimentele respective vor putea fi organizate la Orhei când vor dispărea riscurile legate de răspândirea coronavirusului.

Fostul edil a spus că autoritățile locale din Orhei sunt gata să ofere gratuit piața din centrul orașului în scopul desfășurării evenimentelor sportive și de divertisment.

„Suntem gata să oferim gratuit piața din centrul orașului pentru maratoane și festivaluri și, dacă va fi necesar, să contribuim și la organizare”, a menționat Șor.

Fostul edil al Orheiului le recomandă autorităților de la Chișinău, făcând trimitere la propria experiență, să identifice alte soluții pentru suplinirea bugetului municipal.

„Autorităților municipale ale Capitalei vreau să le amintesc că există alte modalități de a suplimenta veniturile la bugetul public. Spre exemplu, lupta împotriva corupției și a risipei de mijloace bugetare. Anume așa noi am majorat de trei ori bugetul Orheiului în doar câțiva ani”, a precizat Ilan Șor.

Amintim că marți Consiliul municipal Chișinău a stabilit taxe exorbitante pentru desfășurarea evenimentelor în centrul orașului, ceea ce a provocat nemulțumirea organizatorilor unor evenimente culturale și sportive populare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …