Știrea zilei

Ilan Șor către ambasadori: Nu suntem o țară a lumii a treia și ajunge să ne dați indicații | VIDEO Update

Politicienii din Republica Moldova trebuie să se gândească în primul rând la cetățeni și la problemele lor, dar nu să îndeplinească ordinele venite de peste hotare „ca niște căței ascultători”! Declarația a fost făcută de către deputatul și Președintele Fracțiunii Parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, în cadrul unui briefing.

În discursul său, Ilan Șor a criticat dur politicienii controlați din exterior și a dat asigurări că singurul stăpân al Partidul ”ȘOR” este poporul Republicii Moldova. Politicianul s-a referit în acest context la declarațiile recente ale Maiei Sandu, care l-a citat pe șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, potrivit cărora „cei implicați în furtul miliardului nu trebuie să ajungă la guvernare”.

De cealaltă parte, Ilan Șor i-a amintit Maiei Sandu de implicarea sa în „furtul secolului”.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Dumnevoastră și partidul dumnevoastră nu ar trebui să fie la guvernare și în Parlamentul Republicii Moldova, pentru că anume dumnevoastră ați fost una din figurile centrale ale echipei lui Filat, care a fost condamnat deja pentru furtul miliardului. Ați fost una dintre cei care au votat garanțiile de stat, ați fost una dintre cei care ați primit bani din asta, ați avut beneficii. Ați fost membru al PLDM, care a beneficiat de banii din furtul miliardului.”

În același timp, politicianul s-a pronunțat împotriva implicării factorului extern în procesele politice din Republica Moldova.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Consider că sunt inadmisibile declarațiile și intervențiile ambasadorilor străini, intervențiile care, de fapt, ne obligă să facem ceva sau să nu facem. Eu numesc asta implicarea în treburile interne ale Moldovei. Consider că este inacceptabil și nu contează cine reprezintă acești ambasadori, Estul sau Vestul. Nu suntem o țară a lumii a treia și nu suntem oameni de categoria a treia. Noi avem destul creier ca să ne rezolvăm de sine stătător problemele noastre.”

Ilan Șor a dat exemplul Orheiului, unde cu forțe proprii a reușit majorarea bugetului de 3 ori în trei ani, a dezvoltat infrastructura și a schimbat viața oamenilor spre bine. În acest context, Ilan Șor a criticat comportamentul unor deputați care „ca niște căței ascultători” îndeplinesc comenzile politice venite de la Bruxelles sau de la Moscova.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Imaginați-vă că stăpânii din Est și din Vest ai deputaților noștri, în aceeași zi, i-ar chema peste hotare, Parlamentul ar rămâne fără deputați. Eu consider că politicienii noștri ar trebui să aibă suficient respect, cel puțin pentru ei înșiși, pentru țara lor, pentru alegătorii lor, pentru a nu suporta umilința pe care o vedem astăzi. Noi înșine putem să ne construim țara, fără intervenția Estului și Vestului.”

Și Partidul ”ȘOR” are un „stăpân” – acesta însă este poporul Republicii Moldova, care i-a încredințat voturile pentru a-i rezolva problemele. Ilan Șor a menționat că partidul său anume aceasta și face și i-a îndemnat și pe ceilalți parlamentari, în special pe cei din Blocul ”Acum”, care se laudă cu un pachet de legi inutile, să se pună pe lucru.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Ajunge să fugim ca șobolanii care părăsesc corabia care se scufundă, haideți împreună să salvăm corabia. Încetați acest circ ieftin. Apucați-vă de lucru, începeți să faceți ceea ce ați promis oamenilor. Aș vrea ca politicienii să aibă un sentiment de mândrie și să se gândească la faptul că nu au fost aleși nici de est și nici vest, dar de către cetățenii Moldovei. Ei v-au ales pentru ca voi să le rezolvați problemele.”

În doar două luni de la validarea mandatelor de deputat, formațiunea Partidului ”ȘOR” a lansat cel mai mare proiect de iluminare stradală în cele 104 localități din circumscripțiile 18 și 19, unde a învins la scrutinul parlamentar.

De asemenea, Partidului ”ȘOR” continuă să modernizeze infrastructura, la Orhei – în două luni au fost reparate câteva străzi, curți ale blocurilor, au loc pregătirile pentru deschiderea noului sezon în cel mai mare parc de distracții din țară, OrheiLand, unde toate atracțiile sunt gratuite.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …