Știrea zilei

Ilan Șor anunță un proiect de lege care prevede penalizarea politicienilor care nu-și vor respecta promisiunile electorale | VIDEO

Deputații Partidului Politic ”ȘOR” au elaborat un proiect de lege, care prevede introducerea unui articol în Codul penal, privind pedeapsa cu închisoarea pentru politicienii care nu-și vor îndeplini promisiunile electorale. Liderul formațiunii, Ilan Șor, care a făcut anunțul într-un mesaj video pe contul său de Facebook, a criticat faptul că în Moldova politicienii, cu excepția Partidului Politic ”ȘOR”, nu-și respectă promisiunile electorale, precizând că votul în Parlament a acestui proiect de lege va fi ca o hârtie de turnesol pentru deputați.

În mesajul său video, Ilan Șor afirmă că principalul motiv că oamenii trăiesc greu este că politicienii nu-și respectă promisiunile electorale.

Potrivit liderului partidului Politic ”ȘOR”, în campaniile electorale politicienii le promit oamenilor marea și sarea, iar, după ce sunt aleși timp de patru ani nu fac nimic din ceea ce au promis. Singurul partid, care a procedat altfel, a fost Partidul Politic ”ȘOR”, care a realizat la Orhei toate angajamentele pe care și le-a asumat în fața oamenilor. Anume așa Orheiul a ajuns cel mai frumos oraș din țară, deoarece am realizat fiecare promisiune electorală. Noi nu am mințit oamenii, a menționat deputatul.

Astfel, fracțiunea Partidului „ȘOR” a transmis în Parlament un proiect de lege, care stabilește răspunderea penală pentru neîndeplinirea promisiunilor electorale de către politicieni, demnitari și funcționari.

Ilan Șor, președintele Partidului Politic ”ȘOR” : ”Noi propunem includerea unui articol în Codul Penal, care să prevadă pedeapsa cu închisoarea și lipsirea dreptului de a ocupa funcții publice a celor care nu și-au îndeplinit promisiunile electorale în timpul exercitării funcției. Astfel, fiecare politician se va gândi înainte de a face promisiuni și nu va minți. Iar dacă va fi ales în funcție, se va strădui să realizeze promisiunile, pentru că nu va vrea să stea la închisoare.”

În acest context, Ilan Șor a precizat că formațiunea sa își va respecta în continuare fiecare promisiune făcută cetățenilor și a reiterat că el poartă răspundere personală pentru fiecare candidat al Partidului Politic ”ȘOR”.

Amintim că deputații Partidului Politic ”ȘOR” au elaborat mai multe inițiative legislative importante, cerute de oameni, precum anularea imunității parlamentare pentru toți deputații, dar acestea nu sunt susținute de actuala majoritate parlamentară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

pro moldova

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu la adresa României

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu și exprimă în …