Știrea zilei

Igor Dodon va promulga azi Legea modificată a Procuraturii: „Sunt riscuri că va fi atacată la Curtea Constituțională”

Președintele țării – Igor Dodon – a anunțat că va promulga astăzi Legea modificată a Procuraturii, care a fost votată de Parlament în două lecturi, deși se așteaptă ca aceasta să fie atacată la Curtea Constituțională (CCM), scrie zugo.md.

„Da, eu am auzit opinii diferite. Sunt riscuri că va fi atacată la Curtea Constituțională și sunt mai mulți experți care spun că unele elemente ale acestei legi vor fi anticonstituționale, dar ne-am asumat împreună cu colegii că mergem cu acest proiect, vom apăra poziția noastră și în continuare, chiar și la Curtea Constituțională”, a spus Dodon la o emisiune TV.

Amintim, în context, că – imediat după ce legea a fost votată în lectura finală – PDM a anunțat într-un comunicat că va ataca la CCM modificările făcute, menționând că „proiectul de lege propus de Ministerul Justiţiei înseamnă de fapt supunerea directă a Procuraturii controlului politic”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO | Ilan Șor prezintă o nouă dovadă incontestabilă a presiunilor pe care le exercită Dodon asupra Curții de Apel Cahul

Liderul Partidul Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor a prezentat vineri, 3 aprilie, noi dovezi ce …