Știrea zilei

Igor Dodon: Unii miniștri așteaptă să vină mai repede weekendul | VIDEO

Prezența redusă la vot la alegerile locale din 20 octombrie este rezultatul activității neeficiente a unor miniștri din actualul Guvern. Declarația îi aparține șefului statului, Igor Dodon, făcută în cadrul unui interviu pentru portalul noi.md. În acest sens, Dodon dă de înțeles că la mai bine de 100 de zile de la învestirea Executivului, cetățenii nu ar fi simțit nicio îmbunătățire a condițiilor de viață. Ba mai mult, în unele cazuri, starea de lucruri s-ar fi agravat. Contactat de reporterii noștri, serviciul de presă al Guvernului ne-a spus că vor reveni cu un comentariu mai târziu.

Igor Dodon a asociat numărul mic de alegători cu activitatea actualilor miniștri. În opinia sa, funcționarii fac mai multă politică decât lucrează, iar planurile puse pe hârtie și prezentate pompos la tv și facebook, sunt uitate apoi prin sertare.

”Iată că a trecut mai bine de o lună de la cele 100 de zile de grație oferite Guvernului și cam nimic nu s-a schimbat, dimpotrivă, remarcăm o pasivitate, chiar o indiferență ciudată în activitatea unor ministere. Se creează impresia că unii miniștri așteaptă să vină mai repede weekendul, ca să schimbe fotoliul de la birou pe canapeaua de acasă, să-și continue relaxarea. După locale, cu siguranța se vor face schimbările necesare pentru a se guverna mai eficient”, – a precizat Igor Dodon.

Întrebat dacă se va păstra formatul alianței PSRM-ACUM și în teritoriu, șeful statului a dat de înțeles că nu ar fi împotrivă.

”Asta urmează să hotărască partidele coaliției, am văzut că doamna Greceanîi deja a lansat un apel la colaborare cu Blocul ACUM pentru formarea acestor majorități și apreciez inițiativa ei, cred că nu trebuie de întins prea mult, oamenii așteaptă rezultate concrete de la cei pe care i-au ales duminică, nu să se piardă în negocieri sau să înceapă lupte politice sau pentru funcții”, – declarat Igor Dodon.

Cât privește desemnarea procurorului general, șeful statului a declarant că în lista candidaților sunt persoane care nu ar fi demne de această funcție.

”Cred că prima sarcină a comisiei este să nu accepte niciun candidat care a avut sau are legături directe sau indirecte cu politicieni sau partide, să nu accepte pe lista scurtă candidați cu un trecut dubios. Oricine poate vedea că în acea listă sunt persoane care nu au ce căuta acolo, nu îndeplinesc criteriile înaintate, sunt și persoane care încearcă să păcălească filtrele și să-și ascundă legătura cu anumite partide. Procuratura nu are nevoie de staruri crescute în studiouri tv, ci de profesioniști onești”, – a mai precizat șeful statului.

Nu este pentru prima dată când Igor Dodon se arată nemulțumit de activitatea Guvernului Sandu. Prima declarație în acest sens a fost evocată chiar de la tribuna Parlamentului. În replică, premierul Maia Sandu l-a întrebat pe Igor Dodon ce rezultate sunt în urma șederii lui la Președinție timp de trei ani de zile.

DESPRE ACTIVITATEA GUVERNULUI:

„Iată că a trecut mai bine de o lună de la cele 100 de zile de grație oferite Guvernului și cam nimic nu s-a schimbat, dimpotrivă, remarcăm o pasivitate, chiar o indiferență ciudată în activitatea unor ministere. Se creează impresia că unii miniștri așteaptă să vină mai repede weekendul, ca să schimbe fotoliul de la birou pe canapeaua de acasă, să-și continue relaxarea. După locale, cu siguranța se vor face schimbările necesare pentru a se guverna mai eficient”.

DESPRE COALIȚII ÎN TERITORIU:

„Asta urmează să hotărască partidele coaliției, am văzut că doamna Greceanîi deja a lansat un apel la colaborare cu Blocul ACUM pentru formarea acestor majorități și apreciez inițiativa ei, cred că nu trebuie de întins prea mult, oamenii așteaptă rezultate concrete de la cei pe care i-au ales duminică, nu să se piardă în negocieri sau să înceapă lupte politice sau pentru funcții”.

DESPRE ALEGEREA PROCURORULUI GENERAL:

„Cred că prima sarcină a comisiei este să nu accepte niciun candidat care a avut sau are legături directe sau indirecte cu politicieni sau partide, să nu accepte pe lista scurtă candidați cu un trecut dubios. Oricine poate vedea că în acea listă sunt persoane care nu au ce căuta acolo, nu îndeplinesc criteriile înaintate, sunt și persoane care încearcă să păcălească filtrele și să-și ascundă legătura cu anumite partide. Procuratura nu are nevoie de staruri crescute în studiouri tv, ci de profesioniști onești.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Nu le-a mers la Curte, acum o fac în Parlament: Socialiștii vor ca șeful statului să rămână membru de partid

Interdicția de a fi membru de partid, care este impusă în prezent președintelui țării ar …