Știrea zilei

Igor Dodon după consultări: Nu văd șanse pentru crearea unei majorități | VIDEO update

Nu există șanse pentru crearea unei noi majorități parlamentare. Iar dacă în 3 luni nu se va ajunge la un consens, moldovenii vor fi chemați din nou la urnele de vot. Concluzia aparține șefului statului după runda de negocieri cu fracțiunile parlamentare. Igor Dodon vede două scenarii pentru depășirea crizei: crearea unei coaliții PSRM cu Blocul ACUM sau votarea unui guvern minoritar.

După întâlnirea cu toate cele patru fracțiuni parlamentare, Igor Dodon a declarat că nu-și dorește alegeri anticipate, dar acestea nu sunt excluse.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: La această etapă, nu văd șanse pentru crearea unei noi majorități parlamentare. Pozițiile sunt diametral opuse. Am spus că majoritate parlamentară poate fi creată doar între PSRM și Blocul ACUM. 

Președintele susține că, Guvernul Sandu oricum era să cadă, mai devreme sau mai târziu.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Eu am declarat că Guvernul Sandu avea toate șansele să cadă și pe alte inițiative, decât cea care a fost ieri, în caz dacă și deschid parantezele, dacă nu se accepta reformatarea guvernării. Rămân pe poziția că a fost provocată această cădere de însăși doamna premier.

Igor Dodon susține că reforma justiției, de la care a pornit criza politică și a căzut Guvernul, va fi continuată. Ce ține de înaintarea unui nou candidat la funcția de premier, șeful statului nu exclude că acesta ar putea fi consilierul său prezidențial, fostul ministru al finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Dacă cineva a fost într-un guvern sau altul, nefiind membru de partid să-i punem etichetă deodată, lucrul acesta este foarte simplu. Și doamna Maia Sandu a fost ministru în Guvernul Filat care a fost demis.

Potrivit legislației, dacă în termen de 3 luni nu este ales un nou cabinet de miniștri, președintele anunță alegeri anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …