Știrea zilei

Igor Dodon continuă să piardă din autoritate și susținători | VIDEO

Ieri, Igor Dodon a organizat un concert cu ocazia Zilei Victoriei. Un asemenea eveniment se desfășoară pentru prima dată anume pe data de 9 mai. Asta, pentru că anul acesta Dodon nu a fost invitat la parada festivă de la Moscova.

Chiar dacă la concert a cântat renumita interpretă din Rusia, Valeria, evenimentul nici pe departe n-a strâns numărul de oameni pe care l-a anunțat Igor Dodon pe rețelele de socializare, ba chiar a fost mult mai sărac decât în anii precedenți.

Ieri, Igor Dodon a organizat un concert cu ocazia Zilei Victoriei. Un asemenea eveniment se desfășoară pentru prima dată anume pe data de 9 mai. Asta, pentru că anul acesta Dodon nu a fost invitat la parada festivă de la Moscova.

Chiar dacă la concert a cântat renumita interpretă din Rusia, Valeria, evenimentul nici pe departe n-a strâns numărul de oameni pe care l-a anunțat Igor Dodon pe rețelele de socializare, ba chiar a fost mult mai sărac ca cele din anii precedenți.

În pofida anunțului postat pe pagina oficială a președintelui, precum că la eveniment ar fi participat zeci de mii de oameni, realitatea s-a dovedit a fi alta. Acest lucru se poate observa foarte bine din imaginile video de la eveniment – nici măcar o treime din Piața Marii Adunări Naționale, unde s-a desfășurat evenimentul, nu a fost plină. La concert adunându-se cu mult mai puțini oameni ca în anii precedenți.

Majoritatea celor prezenți la concert nici n-au ascuns că au venit doar să se bucure de un concert gratuit și în niciun caz să-l susțină pe liderul neformal al socialiștilor.

„Am venit să mă relaxez puțin în centrul orașului, să ascult muzică, să sărbătorim sărbătoarea de 9 mai. Mai mult pentru atmosferă.”

 – Așteptați pe cineva special?

– „Nu, pur și simplu am venit să ascultăm muzică bună.”

„Am venit la concert ca orășean, ca cetățean al Republicii Moldova, dar cine sau de cine e organizat asta mai puțin contează.”

Spectatorii au fost diferiți și nu au lipsit nici cei care erau în stare de ebrietate.

„Eu sărbătoresc fericirea mea și țara mea. Întrebări aveți?”

Chiar dacă concertul din Piața Marii Adunări Naționale a fost sub patronajul direct al președintelui, în mulțime s-au regăsit mulți dintre cei care nu-l agreează sau care n-au rămas mulțumiți de concert.

„Eu în genere sunt contra lui și n-am nimic cu dânsul, eu sărbătoresc cu familia, cu prietenii. Și nici nu agreez că a dat o grămadă de bani pe toată treaba asta și în zadar.”

„Am venit să văd și eu puțin, iar acolo era unu cu saxofonul și cânta. Cânta la saxofon mai interesant de cât aici, pe cuvânt.”

Asemenea evenimente cu siguranță costă bani grei, iar președintele nici până astăzi nu a dezvăluit din ce surse financiare organizează asemenea concerte.

Reamintim că în timpul campaniei electorale, Igor Dodon, a declarat că după alegeri va face publice toate cheltuielile pe care le suportă atât el, cât și fundația ”Din Suflet”, condus de prima doamnă.

Mai mult, atunci, Dodon a mai adăugat că va dezvălui chiar și cine finanțează această fundație. Alegerile au trecut demult, iar când a fost întrebat de jurnaliști cât a plătit pentru concertul dat de Valeria, în centrul Capitalei, Igor Dodon s-a eschivat , apoi a refuzat vădit să răspundă la întrebare.

– Interpreta Valeria cântă gratuit pentru dumneavoastră ?

– Sperăm că într-o oră, o oră jumătate o să ajungă la Chișinău.

Mai sunt întrebări?

– Totuși, n-ați răspuns la întrebare. Cântă gratuit sau nu?

– Mai sunt întrebări sau nu?

Potrivit unor informații neoficiale, un concert al interpretei Valeria, costă între 50 și 70 de mii de euro, iar în Republica Moldova ea a susținut două concerte cu prilejul Zilei Victoriei, unul în Chișinău, iar altul la Bălți. Ambele organizate de Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” propune fortificarea statutului de medic și garantarea mai multor facilități angajaților din sănătate | VIDEO

Deputații Partidului Politic „ȘOR” propun fortificarea statutului de medic și garantarea mai multor facilități angajaților …