Știrea zilei

Igor Dodon continuă să critice activitatea Guvernului condus de Maia Sandu | VIDEO

Președintele Igor Dodon continuă să critice activitatea Guvernului condus de Maia Sandu și a ajuns la concluzia, împreună cu fracțiunea PSRM din Parlament, că se impun de urgență remanieri în garnitura guvernamentală. Şeful statului şi-a expus îngrijorările legate de „lipsa de eficienţă a Guvernului Maiei Sandu şi percepţia tot mai negativă pe care o au cetăţenii privind activitatea acestuia”. Socialiştii au anunţat că vor propune schimbări la şefia unor ministere, precizând că nu sunt satisfăcuţi de activitatea Ministerului de Interne şi a Ministerului Economiei. Reprezentanții serviciilor de presă a Guvernului și Ministerului de Interne nu au răspuns apelurilor noastre pentru comentarii.

Despre întâlnirea cu fracțiunea PSRM din Parlament, președintele Igor Dodon, care este considerat liderul informal al partidului, anunță pe pagina sa de Facebook.

IGOR DODON, președintele RM: ”Mi-am expus îngrijorările legate de nemulțumirea tot mai mare a cetățenilor față de activitatea Guvernului și am constatat împreună cu fracțiunea socialiștilor că se impun schimbări cât mai rapide în garnitura guvernamentală.”,  a menționat șeful statului, după întrevederea cu socialiștii din Parlament.

Ulterior, într-un comunicat de presă emis de PSRM se menționează că, cele mai mari îngrijorări remarcate în discuţie au fost legate de deficiențele grave din sectorul economic şi social, lipsa totală de viziune şi acţiuni pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, dar şi situaţia dramatică din domeniul securităţii cetăţenilor, unde se înregistrează zilnic situaţii care pun în pericol viaţa lor. ”Până la această oră, instituţiile responsabile s-au dovedit a fi incapabile să gestioneze situaţia, nu au reuşit să vină cu soluţii şi acţiuni concrete pentru protejarea cetăţenilor”, spun reprezentanții serviciului de presă al PSRM.

În același comunicat se menționează că urmează să aibă loc discuții cu Guvernul și responsabilii din ministerele de resort, inclusiv audieri parlamentare, discuții cu partenerii de coaliție, astfel încât să fie găsite cele mai bune căi de eficientizare a activității Guvernului. Discuțiile vor viza inclusiv propuneri de remaniere a unor miniștri care gestionează deficitar domeniile pe care le administrează.

Referitor la criticile repetate ale președintelui Igor Dodon din ultimul timp la adresa ministerului economiei, Vadim Brînzan crede că sunt de fapt adresate „guvernului” în general. „Nu înțeleg cauzele” acestor critici, a declarat ministrul economiei într-un interviul cu Europa Liberă, „până acum am avut un dialog destul de deschis, de direct”.

Iar deputatul blocului ACUM, Dan Perciun, a venit cu un răspuns pentru preşedintele Igor Dodon. „Cineva munceşte, iar cineva face vânt pe la încoronări de împăraţi prin Japonia”, scrie parlamentarul pe o rețea de socializare și precizează că șeful statului uită că doar datorită acestui Guvern s-a reuşit deblocarea finanţării externe, plata la timp a pensiilor şi salariilor.  

Menționăm că și anterior socialiștii s-au arătat interesați de a prelua ministere din Executivul condus de Maia Sandu. Despre acest lucru a declarat la sfârșitul lui septembrie preşedintele fracţiunii parlamentare PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, care a afirmat că acest lucru urmează să se întâmple după alegerile locale. Atunci, reacția prim-ministrului a fost fără echivoc – potrivit Maiei Sandu, componența Guvernului trebuie să rămână aceeași.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsurile luate de Chișinău sunt extinse în stânga Nistrului

Toate măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău sunt extinse în stânga Nistrului. Viceprim-ministra pentru …