Știrea zilei

Igor Dodon: Coaliția PSRM-PDM ar putea funcționa până în 2023. Reacția opoziției | VIDEO

O eventuală coaliție dintre PSRM și PDM ar putea funcționa până la următoarele alegeri parlamentare, care vor avea loc în anul 2023. Această declarație a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune afiliat socialiștilor. De cealaltă parte, opoziția parlamentară crede că o coaliție dintre socialiști și democrați este deja bătută în cuie, iar declarațiile făcute acum în public sunt coordonate de Igor Dodon și Pavel Filip, care în acest mod pregătesc opinia publică în legătură cu formalizarea alianței.

Președintele Igor Dodon a reiterat că PSRM poate să facă o coaliție cu PDM, care este în proces de reformare, pentru a asigura stabilitatea în țară. Potrivit lui, una dintre condițiile impuse democraților de socialiști pentru crearea unei majorități parlamentare ar fi tragerea la răspundere a celor implicați în ilegalitățile comise pe timpul guvernării lui Vlad Plahotniuc. Dodon este de părere că odată formată, noua coaliție ar putea funcționa până la viitoarele alegeri parlamentare din 2023. În timp ce președintele pregătește terenul, opoziția susține că majoritatea parlamentară PSRM-PDM este deja bătută în cuie.

LILIAN CARP, deputat, PAS: Ceea ce se întâmplă acum în spațiul public sunt declarații coordonate de Pavel Filip și Igor Dodon, în ceea ce privește pregătirea opiniei publice pentru formarea unei majorități PSRM-PD. Vedem că se naște greu această majoritate oficială, ea este neformală acum.

Mai mult, deputatul PAS afirmă că pentru PDM nu mai contează din partea cui vine oferta, important este să se vadă din nou la guvernare.

LILIAN CARP, deputat, PAS: PDM are politica sa de partid care tranzacționează puterea, indiferent cu cine. Pentru ei chiar nu mai contează nimic.

Tot în cadrul aceleiași emisiuni, șeful statului a reiterat ideea că dacă nu se va ajunge la o înțelegere dintre PSRM și PDM, va fi păstrată actuala formulă de guvernare sau vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, ultimul scenariu fiind mai puțin probabil, în opinia președintelui. Cât privește remanierile din Guvern, Igor Dodon a specificat că unii miniștri vor fi schimbați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”