Știrea zilei

Igor Dodon acuză mai mulți ambasadori ai statelor UE acreditați la Chișinău | VIDEO Update

Ambasadorii UE ar fi interesați de tensionarea relațiilor dintre Chișinău și Bruxelles. Cel puțin, asta lasă să se înțeleagă președintele Igor Dodon, care a lansat acuzații dure la adresa unor diplomați ai țărilor Uniunii Europene, acreditați în Moldova. Potrivit lui Dodon, aceștia dezinformează capitalele europene și promovează interesele anumitor partide de la Chișinău. Deocamdată, niciun ambasador nu a comentat aceste acuzații. Am expediat și o solicitare pentru comentarii Delegației UE în Republica Moldova. Responsabilii de acolo au spus că vor veni mai târziu cu o reacție.

În contextul întrevederii sale cu ambasadorii statelor Uniunii Europene, acreditați la Chișinău, Igor Dodon a declarat că unii diplomați ar încerca să blocheze dialogul dintre noul Guvern de la Chișinău și partenerii de la Bruxelles. Potrivit lui Dodon, aceștia ar fi preocupați mai mult să promoveze imaginea unor partide politice, decât să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale. Președintele a lansat acuzațiile într-un episod al emisiunii sale pe Youtube -„Președintele Răspunde”.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Cel puțin 3-4 ambasadori, care se ocupă de relațiile bilaterale cu țările membre UE, merg pe la diferite instituții, blochează proiecte care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani acestui guvern. Dacă dumneavoastră tare sunteți îndrăgostiți de vreun partid politic, că unii dintre voi mi se pare că sunte ți membri ai PAS cu DA. Vreți să fiți membri de partid? Bine, primiți cetățenia Republicii Moldova, faceți politică în Republica Moldova.

Șeful statului nu a precizat cine sunt diplomații la care a făcut referire. Menționăm că, în aproape cele trei luni de la preluarea portofoliului, prim-ministrul Ion Chicu nu a fost în vizită oficială la Bruxelles.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …