Știrea zilei

Iarmarocul de Paște vă așteaptă la Orhei | VIDEO

În ajunul sărbătorilor pascale, la Orhei, a fost inaugurat tradițional Iarmarocul de Paște. În acest an doritorii de a savura magia sărbătorilor pascale, dar și a-și umple masa de sărbătoare, sunt așteptați în parcul Ivanos, din municipiu.

Iarmarocul de Paște din Municipiul Orhei și-a deschis ușile pentru vizitatori sâmbătă. În cadrul târgului, cei prezenți pot procura: de la cozonaci, până la diverse decorațiuni specifice sărbătorilor pascale, la prețuri accesibile.

Avem așa cozonăcei la 8 leuți, așa cozonăcei costă 40 de lei și aceștia, de 800 de grame costă 50 de lei. Eu consider că e un preț foarte bun„.

În acest an s-a pus accent mare și pe lucrări hand made, confecționate de către meșterii populari. Această doamnă îmbină profesia de profesoară de educație tehnologică, cu cea de croitoreasă. Pe lângă orele care le duce, doamna, face diferite lucrări interesante la comandă.

ELENA MOSORETI , profesoară:

Am început cu jucării, cu gentuțe, hăinuțe pentru băieței, fetițe„.

Vizitatorii spun că în acest an târgul de Paște are un specific mai deosebit decât în anii precedenți.

E foarte bună ideea. Nu știu dacă s-a mai făcut în acest parc târgul de Paște. Vremea este frumoasă, perfect

Este colorat, frumos, probabil asta cel mai mult atrage ochiul. „

Și copiii sunt impresionați de atmosfera de aici. Pentru ei sunt organizate master-classuri de pictură și creație manuală.

Foarte frumos. Îmi place foarte mult pentru că îți oferă o fericire de Paști și te bucuri„.

Foarte frumos pentru că destinde atmosfera de Paști și este interesant, mai ales pentru noi, pentru maturi

Iar această doamnă a venit în ospeție din Chișinău. Ea spune că a început să viziteze mai des municipiul Orhei, așa cum acest oraș a început să se dezvolte vertiginos.

Sunt în ultimul timp mai des în Orhei, ceea ce îmi place și chiar e de laudă și populația de aici și e o atracție pentru alți oameni care vin și vizitează acest orășel„.

În vizită la deschiderea târgului de Paște au venit și liderul Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor, dar și primarul interimar al municipiului Orhei, Diana Memeț, care au fost întâmpinați cu căldură, atât de maturi, cât și de copii.

DIANA MEMEȚ, primar interimar al municipiului Orhei:

Am ales parcul Ivanos pentru că este un loc foarte frumos, un loc la care ținem foarte mult și este o atmonsferă de confort aici„.

În acest an, iarmarocul este la cea de-a IV-a ediție și va activa între orele 10:00-20:00 până pe data de 27 aprilie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …