Știrea zilei

Haz de necaz: Internetul explodează de știri false și glume pe seama coronavirusului | VIDEO

Haz de necaz. Acum a sosit momentul în care poți salva lumea în timp ce stai acasă, poți schimba două pachete de hrișcă pentru un apartament și, de ce nu, să te căsătorești cu cineva doar pentru că și-a făcut rezerve impresionante de hârtie igienică. Așadar, virusul COVID-19 a devenit o pandemie nu numai în lumea reală, ci și pe internet. Chiar și acum, navigând pe rețelele de socializare, cu siguranță, veți găsi imagini haioase, glume și “meme-uri” despre coronavirus. Împreună cu acestea, internetul explodează efectiv de o groază de știri false despre cum să previi și să controlezi virusul, care ne dă atâtea bătăi de cap.

Acum, cu ajutorul renumitului hashtag #stațiacasă, oamenii au învâțat cum să călătorească, fără a se ridica din fotolii. Așadar, internauții își pot planifica, fără pic de efort, itinerarul călătoriei pentru weekendul următor. Vedeți și voi harta!

Cum să faci față singurătății, fiind permanent acasă între patru pereți sau invers, cum să fii singur cu tine însuți, în condițiile în care întreaga familie este acasă? Și acești oameni s-au autodepășit și au găsit o soluție amuzantă. Pentru a nu se plictisi, unii și-au inventat o gașcă de prieteni pentru, în timp ce alții, dimpotrivă, își imobilizează, de-a dreptul, oamenii dragi.

Iar cei care totuși, au îndrăznit să își părăsească locuințele – au avut grijă să se echipeze corespunzător.

Ea cu mască, el cu mănuși. Totul, este în concordanță cu ultimele tendințe ale sezonului de primăvară-vară a anului 2020, dictate de coronavirus. Chiar și operele de artă nu au rămas neatinse de “corona-glume”.

Nici politica moldovenească nu a scăpat basma curată.

Cam așa glumesc și alegătorii, care așteaptă ca într-o asemenea perioadă dificilă, primarii să le pună în căsuțele poștale măști și dezinfectanți, așa cum le puneau, în campania electorală, pliante și broșuri. Vor avea mult de așteptat, nu credeți?

Un loc aparte în listă îl au știrile false. Cea mai recentă dintre ele era despre faptul că, pe parcursul nopții, mai multe elicoptere vor stropi cu dezinfectant pe străzile orașului.

Falsa noutatea a devenit una virală și a făcut înconjurul mai multor țări. Câteva ore după apariția știrii, internauții chiar au început să râdă pe seama știrii false, transformând-o întru-un meme și mai viral – din aceste elicoptere vor fi aruncate hârtie igienică și hrișcă. Da, și antiseptic, desigur.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Situația la frontieră: Câți moldoveni au revenit în țară pe cale aeriană, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a …