Știrea zilei

Havuzul muzical din capitală, uscat | VIDEO

În parcul „Valea Trandafirilor” a fost inaugurat mult așteptatul havuz muzical. Locuitorii au asistat cu sufletul la gură la acest moment, fiind impresionați de jeturile de apă care valsau frumos, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ. Sute de copii, însoțiți de părinți, și-au petrecut timpul la noua atracție, chiar dacă mercurul din termometre ajungea la valori de 40 de grade. Dar, ce-i mult – strică, de aceea, havuzul muzical funcționează conform unui  program special și doar pentru 30 de minute, la anumite intervale de timp.

În miezul zilei, când nu e nici un nor pe cer, e timpul perfect să savurezi răcoarea ce vine de la noul havuz din parcul Valea Trandafirilor. Dar n-a fost să fie. Noul havuz nu lucrează. Despre faptul că din asfalt își luau zborul jeturi de apă o mărturisesc doar câteva băltoace rămase și copiii  care aleargă pe lângă ele, iar havuzul uscat este de-a dreptul uscat.

„Am venit ieri și am așteptat o oră, dar n-am văzut apa. Astăzi am văzut-o, copiii sunt fericiți.”

„Ar fi trebuit să lucreze, ca să mai stropească trecătorii, copii ar fi mulțumiți.”

„E foarte cald, ar trebui să facă un orar. Să zicem 5 minute la fiecare jumătate de oră. Ar fi fost suficient ca acești copii să se bucure de el și să zburde liber. Spre   regret, însă, se pare că nu s-au gândit la asta.”

„Noi nu am reușit să ne admirăm havuzul. Apa nu curge.”

Havuzul chiar lucrează doar că în anumite intervale de timp: câte 30 de minute la orele 10.00,

12 .00, 14.00, 16.00, 18.00, iar muzica și show-ul de lumi poate fi admirat doar seara, după ora opt.

Mulți îi atribuie meritul pentru realizarea acestui proiect fostului primar interimar, Ruslan Codreanu, care a publicat un mesaj pe una din paginile sale de pe rețete socializare în care spune că: „Cine taie panglica nu contează.” și mulțumește echipei cu care a lucrat pentru acest proiect. În același timp, socialiștii declară că este inițiativa lor. Despre aceasta Ion Ceban a scris de  asemenea pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Indiferent de declarațiile demnitarilor, lucrările se fac în continuare de mântuială. La prima vedere totul arată foarte bine doar că peste tot sunt imperfecțiuni, spre exemplu aici au început să pună teracota, dar au decis că sunt de ajuns doar câteva bucăți. Dincolo urnele sunt instalate prost. Se observă și rămășițele de cofraj. Și astfel de imperfecțiuni pot fi văzute pretutindeni. Pe alocuri se  văd și cuiele. Dar, se pare că e mai importantă  lauda decât calitatea.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai mulți medici din RM amenință cu demisia din cauza lipsei echipamentului de protecție | VIDEO

Un număr impunător de medici amenință cu cereri de demisie din cauza lipsei echipamentului de …