Știrea zilei

Haos la ședința Parlamentului: Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna Legislativului | VIDEO

Haos în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului. Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna Legislativului și nu i-au permis premierului Ion Chicu să prezinte raport pentru cele 100 de zile de activitate. Aceștia și-au motivat decizia prin faptul că Igor Dodon ar încerca să-și acapareze instituția parlamentară, dar și prin faptul că moțiunea simplă, înaintată de ei împotriva ministrului de externe, nu a fost examinată de deputați.

Deputaţii PAS şi PPDA au decia să blocheze tribuna principală a Parlamentului fiind nemulțumiți că moțiunea simplă, depusă de ei, împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, nu a fost examinată. Spiritele s-au încins după ce preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunţat că prim-ministrul, Ion Chicu, va veni să-și prezinte raportul pentru 100 de zile de activitate. Deputații din opoziție au scandat lozinci, împiedicându-l pe Chicu să se facă auzit.

Ulterior, a fost anunțată o pauză de 30 de minute. Deputații PAS şi PPDA s-au arătat nedumeriți de prezența lui Ion Chicu la Parlament, în condițiile în care acesta urma să-și prezinte raportul de activitate pentru 100 de zile săptămâna viitoare. Prezența lui mai devreme, i-au determinat pe aleșii poporului să creadă că şeful statului vrea să acapareze legislativul.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: A fost înţelegerea şi invitaţia că Guvernul trebuie să vină în plină componenţă pe data de 27 februarie şi nu atunci când îi trăsneşte prin cap lui Dodon.

IGOR GROSU, deputat PAS: Astăzi, noi cu toţii am fost martorii unei situaţii fără precedent, când „Guvernul Dodon” a încercat să vină la Parlament pe uşa din spate şi să-şi prezinte raportul de 100 de zile.

Socialiștii spun însă că deputații din opoziție inventează motive pentru a bloca activitatea legislativului.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: Dânşii astăzi preferă să facă show-uri banale, pentru că în lipsă de creativita te ,n-au găsit nimica decât toţi 15 oameni să fie prezenţi la tribuna centrală.

Şi deputaţii din celelalte fracțiuni spun că nu au fost informați că premierul Ion Chicu va veni în plen. Unii aleşi ai poporului s-au arătat derajaţi de această situaţie, iar pe alţii se pare că nu prea ia deranjat acest lucru.

PAVEL FILIP, deputat PDM Azi dimineaţă am aflat şi eu că vine premierul în Parlament.

MARINA TAUBER, deputat Partidul ŞOR: Noi am aflat când preşedinta Parlamentului a anunţat că vine Chicu cu raportul. Nimeni nu a primit acest raport ca sa-l analizăm şi să pregătim întrebări. Eu cred că ei deja nici nu ne consideră pe noi deputaţi. Personajul Dodon probabil a pierdut realitatea şi se joacă şi cu proprii deputaţi.

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu ne-a declarat că Președenția nu comentează acțiunile și declarațiile opoziției. Biroul permanent al Legislativului a decis că raportul celor 100 de zile de activitate ale Guvernului Chicu va fi prezentat în plenul Parlamentului în data de 27 februarie într-o ședință specială.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică profundă, Dodon și familia sa își etalează pe rețelele de socializare ceasurile și hainele, care costă de câteva ori mai mult decât salariul unui muncitor de rând | VIDEO

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică …