Știrea zilei

Guvernul se răzgândește din nou: din 1 august piscinele se închid. Ion Chicu: relaxarea restricțiilor a dus la majorarea cazurilor de îmbolnăviri | VIDEO

Gata cu bălăceala, de mâine piscinele se închid. Despre asta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Totodată, astăzi autoritățile din sănătate anunță despre alte șapte decese provocate de COVID-19. Printre victime se numără și o tânără de 20 de ani, din raionul Hîncești.

Guvernul se răzgândește din nou. După două săptămâni de activitate, piscinele din toată țara își închid din nou ușile pentru moldoveni, începând cu data de 1 august. Decizia a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, la propunerea Ministerului Sănătăţii, în scopul minimizării riscului contaminării cu noul coronavirus.

Potrivit prim-ministrului Chicu, locurile de agrement sunt supraaglomerate, iar relaxarea restricțiilor a dus la majorarea cazurilor de îmbolnăviri. În context, premierul a venit cu un apel către toți agenții economici.

Ion Chicu, premierul Republicii Moldova: „Fac apel către proprietarii, administatorii și altor instituții de divertisment sau altor unități comerciale: să asigurați respectarea acestor reguli sanitare epidemiologice. În caz contrar, Comisia va trebui să vină și în alte sectoare”.

Amintim că pisicinele s-au deschis în data de 16 iulie și au activat doar două săptămâni. Potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, alte 390 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în țară. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 24 de mii 733 de cazuri.

Totodată, au fost înregistrate alte șapte decese provocate de COVID-19. Este vorba de patru femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 87 de ani. Printre ei se numără și o tânără de 20 de ani, din Hâncești, care suferea de mai multe boli.

Datele mai arată că 34 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Săptămâna trecută, starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită până la 31 august.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …