Știrea zilei

Guvernul Sandu se poate mândri cu miniștri milionari. Cine este cel mai bogat membru al cabinetului | VIDEO

Zeci de mii de euro în conturi, apartamente și mașini scumpe. Acestea sunt declarațiile pe venit din anul 2018 a 3 miniștri din guvernul Sandu. Tot în declarația de avere, este specificat că Ministrul Apărării este dator până în 2020 cu peste 14 000 de euro.

Actualul Ministrul al Apărării, Pavel Voicu a obținut anul trecut un salariu de aproape 96 mii de lei din funcția de consilier prezidențial și de 30 de mii de lei din pensie. El are două terenuri în valoare de 150 mii lei și o casă obținută prin donație de aproape un milion de lei. În 2017, Voicu a luat un leasing de peste 14 mii de euro pe care trebuie să-i ramburseze până în 2020. El mai conduce și o mașină de 24 de mii de euro.

Averi de milioane a declarat și Ministrul de Externe, Nicu Popescu. El a declarat salarii de 78 mii euro de la două instituții străine, iar soția sa a câștigat anul trecut de la „Banca Societe Generale” peste 15 mii de euro. Popescu deține trei apartamente în valoare totală de peste 800 de mii de euro și o vilă de 85 de mii de euro.

În conturile familiei mai sunt 145 de mii de euro, iar alte câteva mii au fost indicate la categoria fonduri de investiții, inclusiv pentru pensii. Ceva mai modest trăiește ministrul sănătății, Ala Nemerenco. Ea a primit 15 mii de euro de la o companie de consultanță din Berlin. Nemerenco deține un apartament mic de 48 de mii de lei, dar este proprietara unei mașini mai scumpe. În acest an, ea și-a cumpărat o mașină „Nissan Quashqai”, de 282 de mii de lei.

Cel mai bogat, însă dintre miniștrii Guvernului Sandu, este cel al Economiei, Vadim Brînzan. El activează în străinătate din anul 2000 și este fondator al unei companii de investiții cu capital privat din Miami, Florida. Potrivit declarației sale de avere, Brînzan a avut anul trecut venituri de milioane și deține imobile și mașini de lux atât în străinătate, cât și în Moldova.

El a declarat venituri pentru anul trecut din dividente și dobânzi în sumă de 178 mii de euro, cinci apartamente, două case și o vilă. Unul dintre apartamente se află în SUA și a fost cumpărat cu 650 mii de dolari. Celelalte patru apartamente sunt în Moldova și au o valoare totală de peste două milioane de lei.

De asemenea, familia Brânzan este proprietara unei case de 600 metri pătrați care a costat peste 1,6 milioane de dolari. El a mai declarat 5 automobile, printre care și un BMW de peste 95 de mii de dolari. Vadim Brînzan a făcut și investiții în Florida, SUA în diferite companii în valoare totală de peste două milioane de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Accident grav la Ștefan-Vodă: 11 persoane au ajuns la spital. Un șofer implicat în impact era în stare de ebrietate

Un accident rutier a avut loc pe traseul Chișinău-Ștefan Vodă, între s. Răscăieți și s. …