Știrea zilei

Guvernul propune modificări la Codul Muncii. Cum vor fi compensate orele suplimentare și cum se modifică perioada repausului

Guvernul propune modificarea mai multor prevederi ale Codului Muncii. Un asemenea proiect urmează să fie votat la ședința Cabinetului de miniștri de miercuri. Documentul va fi, ulterior, transmis deputaților, astfel încât să treacă de votul Parlamentul, scrie agora.md. Vedeți mai jos câteva dintre modificările propuse.

Una dintre noutăți este faptul că, în contractul de muncă, va putea fi prevăzută posibilitatea de a compensa orele de muncă suplimentare cu ore libere, cu acordul scris al părților. În acest caz, orele libere vor fi acordate în decurs de până la 30 de zile de la prestarea muncii suplimentare.

Iar la unitățile cu flux continuu și la unele lucrări cu regim de muncă neîntrerupt, care nu permit reducerea duratei zilei de muncă din ajunul zilei de sărbătoare nelucrătoare, ora de muncă care nu poate fi redusă se consideră muncă suplimentară.

Totodată, potrivit proiectului, salariatul va putea fi transferat temporar la o altă muncă din cadrul aceleiași unități, pe o perioadă de până la o lună, cu posibilitatea prelungirii acestui termen până la un an. În aceste condiții, angajatorul va păstra locul de muncă de bază al salariatului transferat.

Se modifică durata repausului zilnic, cuprinsă între sfârșitul programului de muncă într-o zi şi începutul programului de muncă în ziua imediat următoare. În prezent, legea spune că aceasta „nu poate fi mai mică decât durata dublă a timpului de muncă zilnic”. Guvernul propune ca durata repausului zilnic să fie de cel puțin 11 ore consecutive.

În prezent, nu se admite atragerea la munca de noapte a salariaților în vârstă de până la 18 ani, a femeilor gravide, precum şi a persoanelor cărora munca de noapte le este contraindicată conform certificatului medical. Se propune completarea prevederii cu femeile care au născut de curând și cu cele care alăptează.

Se mai dorește includerea unei prevederi care să oblige angajatorul să anunțe, cu cel puțin 14 zile înainte, angajații care au statut de pensionar despre intenția de a desface contractul de muncă.

De asemenea, salariatul care intenționează să adopte un copil, în baza unei cereri scrise, va putea beneficia de concediu neplătit pe durata încredințării copilului adoptabil, ce nu va depăși 90 de zile calendaristice.

Totodată, se propune ca salariaților să li se garanteze menținerea locului de muncă și a salariului mediu pentru perioada examenelor medicale periodice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetățenii R. Moldova care vor reveni acasă pe cale aeriană sunt obligați să achite și prețul pentru testul COVID-19

Cetățenii R. Moldova care vor reveni acasă pe cale aeriană, prin intermediul curselor charter organizate …