Știrea zilei

Guvernul a respins încă o inițiativă a PDM | VIDEO

Guvernul a dat aviz negativ proiectului de lege propus de democrați, prin care beneficiarii de pensii și alocații sociale de până la 2000 de lei, să primească de o alocație semestrială de 600 de lei. În același timp, fostul premier Pavel Filip a reacționat, menționând că deja nici nu mai e nevoie să comentăm acțiunile noului guvern.

În nota informativă a proiectului, Executivul a menționat că, pentru implementarea celor propuse de deputații PDM, sunt necesari în jur de 740 de milioane de lei, bani care nu au fost însă prevăzuți în Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Anterior, democrații au oferit ajutoare de câte 600 de lei persoanelor din categoriile menționate mai sus pentru perioada rece a anului, dar și pentru sărbătorile pascale.

Reacția fostului premier, Pavel Filip, nu a întârziat să apară. Pe pagina sa de Facebook, acesta menționează că noua guvernare nu vene cu inițiative pentru oameni, însă refuză toate proiectele PDM, doar pentru că sunt ale democraților. Totodată, actuala putere este tot mai preocupată de partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acum, mai recent, ambasadori, decât de nivelul de trai al cetățenilor, notează fostul șef al cabinetului de miniștri.

PAVEL FILIP:

”Noua putere încă n-a venit cu nicio inițiativă pentru oameni, însă refuză toate proiectele înaintate de Partidul Democrat din Moldova doar pentru că sunt ale PDM. Totuși, se pare că sunt mai mult (pre)ocupați de “partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acuma mai recent, ambasadori” decât de nivelul de trai al cetățenilor noștri.”

Anterior, Executivul condus de Maia Sandu a anulat mai multe decizii și proiecte ale guvernarii precedente, printre care programelel “Un doctor pentru tine” și “O nouă viață”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …