Știrea zilei

Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pentru anul viitor | VIDEO

Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pentru anul viitor care prevede majorări de pensii și alocații sociale, cerute de Igor Dodon, dar și unele proiecte ale fostei guvernări. Pentru reconstrucția drumurilor vor fi alocate aproape două miliarde de lei. Continuarea anumitor proiecte a fost o condiție a democraților pentru votarea guvernului Chicu.

Bugetul constituie peste 44 de miliarde de lei, cheltuielile vor fi de peste 51 de miliarde, iar deficitul de peste 7 miliarde de lei. Premierul a mai declarat că Guvernul Sandu a lăsat în urmă mai multe datorii pentru plata salariilor bugetarilor.

După ce a fost aprobat bugetul pentru anul 2020, șeful cabinetului de miniștti, Ion Chicu a declarat că bugetul pentru anul 2020 va fi axat pe două aspecte prioritare: investiții masive în infrastructura țării și în special în drumuri și al doilea obiectiv este vorba de crearea locurilor noi de muncă. Ulterior, prim-ministrul a criticat fostul Guvern condus de Maia Sandu. Chicu a declarat că fostul prim-ministru ar fi lăsat țara fără salarii.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: Noi astăzi am făcut o evaluare a achitării salariilor pentru luna octombrie și majoritatea autorităților publice locale care primeau salariile, grădinițe, școli, centre de creație, primării – toate aceste instituții primea salariile până la data de 10 a lunii următoare, avem foarte multe care nici astăzi nu au primit salariile, exclusiv din cauza performanței, în ghilimele, a unor super-specialiști. 

Fostul prim-ministru Mai Sandu avea telefonul deconectat și nu am putut obține o reacție, reprezentantul blocului ”ACUM” și vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari ne-a comunicat, însă, că declarațiile lui Chicu sunt aberații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, 12 august, că „nu există nicio validare externă pentru …