Știrea zilei

Grijă și condiții decente pentru medicii din Orhei. Autoritățile i-au cazat gratuit la hotel | VIDEO

Lucrătorii medicali de la Spitalul Raional Orhei, care luptă în prima linie pentru sănătatea pacienților infectați cu noul coronavirus, sunt cazați gratuit la un hotel din orașul Orhei. Inițiativa aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și are drept scop de a evita răspândirea virusului, dar și pentru a proteja familiile medicilor. În același timp, Spitalul Raional este pregătit și dotat pentru a oferi asistență medicală pacienților infectați și suspecți de coronavirus, atât celor din raionul Orhei, cât și din raioanele învecinate. Astfel, conducerea municipiului Orhei în frunte cu Ilan Șor demonstrează încă o dată grija și responsabilitatea pentru cetățenii țării.

Potrivit autorităților din municipiul Orhei, la dispoziția medicilor care tratează bolnavii de COVID-19, sunt puse circa 40 de camere de hotel. Condițiile oferite sunt de cea mai înalta calitate pentru ca, în puținele ore de răgaz pe care le are, personalul medical să se poată odihni decent. Mai mult, camerele sunt asigurate cu dezinfectanți, măști de protecție, fructe proaspete, dulciuri, apă și tot necesarul. Și băile sunt dotate la nivel înalt. Autoritățile au pus la dispoziția medicilor toate produsele de igienă.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: Noi în multiplele ședințe pe care le-am avut până acum și în baza solicitărilor venite de la Spitalul Raional am luat decizia și aici îi mulțumim domnului Ilan Șor și întregii echipe, domnului Pavel Verejanu, domnului Leonid Nauc, șeful Întreprinderii municipale Hotelul ”Codru” pentru a oferi permanent spațiul de cazare separat cu toate condițiile. Una dintre cele mai importante condiții care sunt asigurate în hotel este dușul separat. Suntem putem spune pregătiți pentru a face față acestei provocări.

Potrivit primarului municipiului Orhei, până în prezent aproape 30 de lucrători medicali au solicitat să fie cazați în hotel.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Pentru noi este important ca medicii să poată munci și a-și implementa toate putințele sale în lupta cu COVID-19 și, totodată, să nu afecteze pe cei apropiați lor, mă refer la familiile lor.

Autoritățile mai au grijă ca angajații medicali să fie alimentați gratuit, să beneficieze de transport la serviciu și înapoi la hotel, după încheierea orelor de muncă.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Săptămâna aceasta, grație unui agent economic din municipiul Orhei care a venit cu propuneri de a alimenta de trei ori pe zi medicii din Spitalul Raional. Totodată, la finele săptămânii vom lua decizia de a prelua alimentația medicilor și cu siguranță o vom face.

Managerul hotelului în care sunt cazați lucrătorii medicali spune că nici nu a stat pe gânduri atunci când autoritățile au solicitat să le ofere încăperea. Acesta mai spune că în fiecare zi odăile în care locuiesc medicii sunt dezinfectate.

LEONID NAUC, manager Hotel: Dezinfectarea se va petrece zilnic fiindcă, ne dăm seama foarte bine că acest lucru trebuie să o facă fiecare persoană. Noi, în situația când medicii au contact cu persoanele infectate suntem obligați să facem dezinfecție și mai des.

Începând cu 1 aprilie, Spitalul Raional Orhei primește pacienți infectați și cei suspecți de COVID-19.  Instituția a pregătit 40 de saloane în care pot fi spitalizate persoanele cu simptome ale infecției de coronavirus și două saloane pentru proceduri. 25 de paturi au fost rezervate în secția Boli Infecțioase, unde vor fi internați pacienții confirmați pozitiv. Autoritățile raionului Orhei au declarat că sunt pregătite pentru a preveni și a combate răspândirea coronavirusului. Din partea Fundației de caritate „Miron Șor” au fost donați un milion de lei Consiliului Raional Orhei, iar săptămâna trecută, din acești bani au fost procurate echipamente și utilități medicale, care au și fost oferite instituției medicale. Spitalul Raional Orhei va deservi pacienții din raioanele Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Modificări ce vizează examenele pentru obţinerea permisului de conducere după încetarea stării de urgență

Termenele de valabilitate a actelor necesare pentru documentarea și examinarea solicitanților de permis de conducere …