Știrea zilei

Greva foamei pentru demisia lui Dodon: Va aduce la un eșec această republică | VIDEO

Președintele Igor Dodon face jocul Kremlinului și trebuie demis. Sunt declarațiile protestatarilor care, acum câteva săptămâni au anunţat greva foamei în fața Parlamentului, pentru a le cere deputaților să-l suspende pe șeful statului din funcție. Aceștia au anunțat că, în lipsa de acțiuni din partea parlamentarilor, sunt dispuși să-și continue forma de protest în fața misiunilor străine.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului a declarat că Președenția nu comentează aceste acuzații. Procuratura Generală ne-a confirmat că a primit un demers din partea protestatarilor, care va fi examinat la fel ca celelate sesizări venite pe adresa instituției.

Potrivit grupului de protestatari, Igor Dodon deja a reușit să-și instaleze oamenii săi în fruntea unor instituții-cheie, capturând, astfel, întreaga putere în stat.

”El capturează puterea sub conducerea Președenției și va aduce la un eșec această republică. El dorește s-o federalizeze și îndeplinește porunca Kremlinului. El trebuie să-și dea demisia imediat, fără nicio condiție, pentru că a fraudat alegerile și merge pe o cale antiumană.”

Protestatarii spun că, după ce au anunțat greva foamei în urmă cu câteva săptămâni, au început să fie intimidați de oamenii legii. Mai mult, unora le-au fost blocate conturile pe rețelele de socializare, iar unul s-ar fi ales cu parbrizul automobilului spart. Toate aceste presiuni au fost expuse într-un demers, care va fi depus la Procuratura Generală, spun oamenii.

În document, manifestanții îi vor cere noului procuror general interimar Dumitru Robu emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Igor Dodon, pe care îl acuză de trădare de Patrie și de spionaj în favoarea Rusiei.

”De ce sunt îmbrăcat ultimul timp în uniformă militară? Pentru că sunt întotdeauna gata de luptă. Noi suntem agresați, stopați de poliție. Am și video, cum poliția mă trage de mâini și de picioare. Noi am rămas să ne adresăm la Ambasada SUA, pentru ca să se implice în al doilea stat Transnistria, pentru că aici e al doilea stat, deoarece este condus de un trădător, de un om care s-a demonstrat că ia mită de la Federația Rusă și încă nu este tras la răspundere, dar își pune oamenii săi în funcții.”

Totodată, oamenii își propun să țină greva foamei în fața sediului ambasadei Statelor |Unite la Chișinău, pentru a-i determina pe partenerii externi să intervină pentru ca șeful statului să poată fi demis. manifestanții susțin că vor relua protestele de săptămâna viitoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul intră în carantină după ce un deputat a fost depistat pozitiv la coronavirus: Opoziția cere continuarea activității | VIDEO

Parlamentul intră în carantină. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președintele legislativului, …