Doi tineri au ajuns la spital, unul dintre care în stare gravă, după ce automobilul cu care se deplasau s-a izbit violent într-un copac. Accidentul a avut loc noaptea trecută, la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu strada Lacului, din sectorul Centru al capitalei. Potrivit poliției, la volan se afla un tânăr în stare de ebrietate avansată.

UPDATE // Veronica Istrati, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat pentru Deschide.MD că unul dintre tineri a ajuns la spital în extrem de gravă. Acesta a fost internat în secția de reanimare, a suferit o traumă cranio-cerebrală severă, fractura deschisă a femurului drept, dar și o fractură a oaselor de la piciorul stâng. „La moment, pacientul este într-o stare extrem de gravă. Se află în comă de gradul II”, ne-a spus Istrati.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că accidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 02:30, după ce șoferul unui automobil de marca Honda, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe carosabil și a ajuns într-un copac.

„În urma impactului, automobilul a fost transformat într-un morman de fiare contorsionate, iar doi tineri de 20 și 22 de ani, au fost preluați de o ambulanță și transportați al spital. Ambele victime era pasageri”!, ne-a spus Stati.

Reprezentantul Poliției Capitalei a ținut să menționeze că tânărul care se afla la volan a fost testat alcooscopic cu un aparat Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea o concentrație de  0,85 mg/l de alcool în aerul expirat.

Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliției a mun.Chișinău, iar pe numele său a fost intentat un dosar penal.

sursa foto: Facebook.COM // CarPost.MD