Știrea zilei

Grație partidului ȘOR, Taraclia va deveni cel mai iluminat oraș din Sudul țării

În mai puțin de trei luni, Taraclia va deveni cel mai iluminat oraș din regiunea de sud a țării. Partidul Politic ”ȘOR” a demarat lucrările pentru instalarea iluminatului stradal pe principalele artere din localitate. Proiectul a fost elaborat de Veaceslav Lupov, primarul orașului, sprijinit de echipa Partidului Politic „ȘOR”. La eveniment a fost prezentă și deputatul Reghina Apostolova.

În orașul Taraclia a demarat cel mai amplu proiect de modernizare al iluminatului stradal din sudul republicii. Lucrările au fost lansate de primarul localității, Veaceslav Lupov și deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, care a anunțat că proiecte similare vor fi implementate în 43 de localități conduse de primari ai formațiunii.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat, fracțiunea Partidului Politic ”ȘO R”: În prezent, practic în fiecare săptămână, în satele și comunele conduse de primari din partea Partidului Politic ”ȘOR” sunt realizate proiecte, primele fiind cele ce țin de implementarea sistemelor de iluminat stradal. Astăzi ne aflăm în Taraclia, unde 74% din locuitori i-au dat vot de încredere reprezentantului partidului ”ȘOR”.

Pentru realizarea proiectului, vor fi montate 65 de kilometri de rețea electrică și vor fi instalate peste 2500 de becuri LED, care au un consum redus de energie. În preajma sărbătorilor pascale, Taraclia va deveni cel mai luminos oraș din Moldova, întrucât lucrările vor fi finalizate în mai puțin de trei luni.

Așteptăm demult asemenea proiecte. De ani buni, în Taraclia n-au fost schimbări.  Partidul ”ȘOR” ne iluminează orașul ca să fie și la noi ca la Orhei. Acolo au făcut foarte frumos.

În Taraclia iluminatul stradal practic lipsește. Dacă te îndepărtezi la 100 de metri de centrul orașului, e întuneric beznă. De aceea, este un proiect binevenit. 

În prezent, doar o treime din străzile orașului sunt iluminate.

VEACESLAV LUPOV, primarul orașului Taraclia: Am spus de nenumărate ori că trăim în secolul 21, iar în orașul Taraclia sunt iluminate doar 37 la sută din străzi. În opinia mea, așa ceva este inadmisibil. De aceea, acesta este primul lucru care trebuie să-l facem. Am decis să începem din acest loc, din preajma spitalului. 

Formațiunea și-a asumat angajamentul modernizării tuturor celor peste 40 de localități în care reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” au învins la alegerile locale. De asemenea, Partidul „ȘOR” a demarat și ample proiecte de infrastructură locală și socială în peste 100 de sate și comune care i au desemnat pe reprezentanții formațiunii să-i reprezinte în Parlament.

Sunt mândru de rezultatele noastre din Taraclia. Grație inițiativei Partidului „ȘOR” și a primarului nostru, Veaceslav Lupov, acolo a fost lansat cel mai mare proiect de modernizare a sistemului de iluminat stradal din sudul țării. Mesajul aparține deputatului Ilan Șor care mai menționează că, peste câteva luni, Taraclia va devenit un oraș în care plimbările nocturne vor deveni mai plăcute. Sunt bucuros că experiența Orheiului este preluată și de alte localități din țară. În curând vom începe și alte proiecte de amploare pentru a crește nivelul de trai în Taraclia, alte orașe și sate din Moldova. La rând este orașul Hâncești, a mai scris Ilan Șor într-o postare pe internet.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Intervenție „Fulger” în capitală. Au spart geamul și au reținut un bărbat, care a vrut să își omoare vecinul

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de …