29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Grație Partidului „ȘOR”, încă într-un sat din raionul Criuleni va fi instalat un sistem modern de iluminare stradală | VIDEO

Locuitorii satelor Răculești și Bălășești, din raionul Criuleni, nu se vor mai teme să iasă din casă pe timp de noapte. Până la sfârșitul lunii februarie, în comuna care unește cele două localități, va fi instalat un sistem modern de iluminare stradală. Lucrările au început astăzi la inițiativa Partidului ȘOR.

În comuna Răculești va fi montată o rețea electrică cu o lungime totală de aproape 12 kilometri, vor fi instalate circa 400 de corpuri de iluminat tip LED, vor fi modernizate panourile de comandă la posturile de transformare și va fi implementat un sistem inteligent de aprindere/deconectare automată a luminilor. Locuitorii comunei, atât tinerii cât și cei mai învârstă, au salutat inițiativa primarului ales, precizând că iluminatul stradal este o necesitate care au așteptat-o demult.

Ca tânăr, sunt foarte bucuros că pentru sat se face ceva bine. Și chiar pentru oamenii bătrâni, pentru că numai mijlocul satului e iluminat.

Lumină neapărat trebuie să fie. Să fie și băieți frumoși prin sat, dar așa era întuneric, nici nu știai că este sat aici. Ca și cum ar fi o pustietate.

Sunt care se trezesc la ora 6 pentru a merge la serviciu și merg pe întuneric la autobuz. Chiar și eu plec uneori la microbuz, dar acum au făcut și o să fim foarte mulțumiți.

Primarul satului Răculești, Ludmila Buzgan, susține că partidul ȘOR își onorează angajamentele electorale, iar iluminarea stradală reprezintă un prim pas spre alte schimbări care sunt planificate pentru dezvoltarea localității. Potrivit ei, împreună cu echipa lui Ilan Șor vor fi realizare mai multe proiecte sociale.

LUDMILA BUZGAN primarul comunei Răculești, raionul Criuleni: Astăzi noi avem o mare bucurie în sat, pentru că s-a început primul pas pe care noi l-am făcut din programul electoral – iluminarea stradală. Asta e cel mai necesar pas din programul nostru.

La eveniment a fost prezentă și deputata din partea Partidului ȘOR, Marina Tauber, care a fost aleasă pe această circumscripție. Parlamentul a menționat că proiectul respectiv demonstrează grija președintelui formațiunii Ilan Șor față de cetățeni.

MARINA TAUBER, deputat Partidul „ȘOR”: Avem experiență reușită în comuna Jora de Mijloc, unde am fost delegată de Ilan Șor să reprezint partidul în calitate de primar. Și acolo am început cu iluminatul stradal. Deci acest proiect, această problemă, reprezintă o prioritate pentru toate localitățile. 

La sfârșitul săptămânii trecute, Partidul ȘOR a declarat despre faptul că începe implementarea proiectelor pentru asigurare cu iluminat stradal în toate localitățile în care formațiunea are primari. Mai mult, Partidul ȘOR a anunțat că va asigura construirea sistemelor de iluminat stradal în toate satele din raionul Orhei, indiferent de apartenența politică a primarilor de acolo. Amintim că Partidul ȘOR a obținut mandate de primar în 43 de localități, inclusiv în municipiul Orhei și orașul Taraclia, potrivit rezultatelor alegerilor locale din toamna anului trecut. În comuna Răculești locuiesc în jur la 1500 de oameni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fiecare a 5-a angajată din Moldova este supusă hărțuirii sexuale la locul de muncă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a supus dezbaterilor publice, pe particip.gov.md, un proiect de lege …