Știrea zilei

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în țară grație Partidului Politic „ŞOR”. S-a întâmplat după ce unul dintre ei s-a adresat preşedintelui formaţiunii Ilan Şor, care a depus tot efortul pentru a-i ajuta pe oameni să ajungă la familiile lor.

Cei 14 moldovenii reveniţi acasă au fost întâlniţi de către deputaţii Partidului „ȘOR”.

VADIM FOTESCU, deputat Partidul Politic „ŞOR”: „Foarte mult sperăm că 14 zile veţi petrece în carantină, pentru că în ţară se întâmplă lucrurii stranii. Noi suntem foarte bucuroşi că v-aţi adresat la noi şi chiar vă mulţumim pentru acest lucru. Noi şi colegii din fracţiune am făcut tot posibilul. Din numele preşedintelui Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, şi din numele deputaţilor noştri vă zicem bine aţi venit la pământul vostru.”

IGOR HIMICI, deputat Partidul Politic „ŞOR”: :Cu bucurie pe faţă, eu vreau să spun că i-am aşteptat pe cetăţenii noştri care s-au adresat la noi după ajutor să revină acasă şi vreau să le spun: bine aţi venit acasă! ”

Unul dintre moldoveni ne-a spus că s-a adresat după ajutor tuturor, inclusiv preşedintelui Igor Dodon. Nimeni nu s-a grăbit însă să-i ofere sprijin. Cu o ultimă speranţă, oamenii au apelat la preşedintele Partidului „ŞOR”, Ilan Şor. În urma solicitărilor efectuate, deputatul a reușit să-i ajute pe concetăţenii noştri ca să revină în siguranță acasă.

„Noi ne-am adresat la toţi pentru că nouă nu ne permiteau pe teritoriul Rusiei şi asta a fost o problemă foarte serioasă de rezolvat. Eu le-am scris la toţi şi lui Chicu i-am scris şi preşedintelui Igor Dodon. Întâmplător iam scris lui Ilan Şor, iar în decurs de o oră, am primit mesaj de la el: Bună ziua. Lăsaţi un număr de telefon, iar cu dumneavoastră o să ia legătura o persoană din anturajul meu.”

Bărbatul spune că în decurs de o oră a fost apelat de juristul Partidului „ȘOR”.

„Vladimir pe noi ne a ajutat cu toate actele.”

Şi ceilalţi moldoveni reîntorşi acasă spun că datorită intervenţiei lui Ilan Şor, acum vor fi lângă familiile lor pe care nu le-au văzut de câteva luni.

„Se vede cine lucrează. Pentru că din ce bortă ne a scos este un act de eroism. ”

„Ne-am adresat partidului Şor după ajutor şi îi suntem foarte recunoscători. Tot ce ei au făcut pentru noi este o muncă titanică. (musca) 16.52 Fiecare în locul meu ar fi foarte bucuros, curând îmi voi vedea familia.”

Deputaţii Partidului „ȘOR” spun că autorităţile ar trebui să-i ajute pe oameni şi să nu le ofere doar promisiuni.

IGOR HIMICI, deputat Partidul Politic „ŞOR”: „Înainte ca ei să se adreseze la noi, ei sau adresat guvernului RM, dar au primit,nu că răspuns negativ, dar într-un fel, aşteptaţi că nu sunteţi doar voi în aşa situaţie. Aşa o atitudine stranie. Autorităţile statului ar trebui, în primul rând, să aibă grijă de cetăţenii săi. ”

De cealaltă parte, consilierul prim-ministrului pe comunicare susţine că oamenii au ajuns acasă după ce şi premierul s-ar fi implicat.

VITALIE DRAGANCEA consilierul premierului pe comunicare: „Ei au ajuns acasă numai de aceea că primul ministru s-a implicat, pe platforma Comisiilor Situațiilor Excepționale după ce s-a examinat, a fost luată decizia cum ei sunt aduși acasă.”

Purtătătorul de cuvânt al preşedintelui, Carmena Sterpu, nu a răspuns la apelurile noastre şi nici la mesajul trimis de noi, pentru a ne oferi o reacţie. Amintim că anterior, aproape 50 de moldoveni, care au rămas blocați la granița dintre Polonia și Ucraina au fost ajutaţi să revină acasă de Partidul Politic „ŞOR”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Doi copii din Cahul s-au intoxicat cu detergent și pesticide

Doi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu substanțe chimice. Incidentele au …