23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Grație Partidului Politic „ȘOR”, Centrul de Sănătate din comuna Ișcalău va fi dotat cu utilaje noi | VIDEO

Accesul în incinta Centrului de Sănătate din comuna Ișcălău, raionul Fălești, va fi simplificat pentru oamenii care suferă de afecțiuni ale aparatului locomotor. Asta după ce primarul comunei, membru al Partidului Politic „ȘOR” a câștigat un proiect de donație a echipamentelor medicale după multe insistențe. Acum pacienții vor dispune de cărucioare, premergătoare, dispozitive de ridicare pentru invalizi și multe alte echipamente care îi vor ajuta la deplasare.

Cei mai mulțumiți de donație au fost locuitorii celor trei sate din comună: Burghelea , Doltu și satul reședință – Ișcălău. Ei spun că echipamentele medicale le vor fi de un ajutor major, mai ales că unele din ele vor ajunge la oameni acasă.

Este un plus foarte mare pentru oamenii care nu pot merge, care nu pot veni la centrul de sănătate, care trebuie să fie ajutați.

Sunt importante, mai pentru cei care nu merg, care sunt țintuiți la pat. Foarte importante.

Cred că este foarte necesar. Medicul șef a scris ceea de ce are nevoie, că ea lucrează de mulți ani și știe de ce are nevoie.

Șefa Centrului de Sănătate din comuna Ișcălău, Elena Raba, spune că noile echipamente vor fi de ajutor atât pacienților cât și lucrătorilor medicali. Mai ales că au fost aduse și utilaje de care instituția medicală nu a dispus până în prezent.

ELENA RABA, șefa centrului de sănătate Ișcălău: Am primit un elevator care permite o ridicare confortabila a pacienților. Un dispozitiv pe care îl avem în premieră. Consider că acest elevator pentru ridicarea/coborârea pacienților cu dizabilități locomotorii va ușura și munca celor care îngrijesc de ei.

Primarul comunei Ișcălău, Galina Munteanu, membru al Partidului Politic „ȘOR”, care a găsit partenerul donator a spus că reformele pentru cele trei sate din comună vor continua.

GALINA MUNTEANU, primarul comunei Ișcălău: Pas cu pas, vom rezolva nu numai problemele din instituțiile medicale, dar din cele trei biserici, pe care le avem. Vom căuta sponsori. 

În comuna Ișcălău din raionul Fălești locuiesc 2 458 de oameni.

  •  
  •  
  • 39
  •  

Citește și

O nouă imagine a coronavirusului, publicată de cercetători

La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale iar albastrul este suprafaţa celulei, potrivit presei internaționale. …