Știrea zilei

Graţie Fundației de caritate „Miron Șor”, autoritățile din Taraclia au putut achiziționa echipamente de protecție mai multor instituții | VIDEO

Mai multe instituții publice și medicale, dar și unități comerciale din Taraclia au primit echipament de protecție din partea primarului oraşului Taraclia, Veaceslav Lupov, ales din partea Partidului „ȘOR”. Lotul a fost procurat din donația de 300 de mii de lei oferită, săptămâna trecută, cu generozitate din partea Fundației de caritate „Miron Șor” cu scopul de a diminua efectele pandemiei de coronavirus.

Pentru o luptă mai eficientă împotriva coronavirusului, Centrul de Sănătate din Taraclia a primit 100 de halate de protecție și 200 de perechi de mănuși. Managerul instituţiei medicale Anna Pulucciu susține că echipamentele sunt binevenite în situația în care Centrul de Sănătate nu dispune de resurse financiare suficiente pentru procurarea acestora.

ANA PULUCCIU, managerul Centrului de Sănătate din Taraclia: „Eu sunt recunoscătoare şi aş vrea să-i îndemn şi pe ceilalţi primari, să vadă gestul şi să ajute medicii. Noi avem grijă nu doar de sănătatea noastră, dar și de cea a oamenilor și ne străduim să facem tot ce ne stă în puteri ca să prevenim răspândirea acestui virus.”

Iar secția de boli infecțioase a Spitalului raional Taraclia a primit drept donație un lot de 300 de perechi de mănuși. Totodată, seturi de echipamente de protecție au fost oferite gratuit mai multor unităţi comerciale. De ele vor beneficia vânzătorii, care, zilnic, contactează cu mai mulți cumpărători. Seturi similare au fost donate și unor instituții publice. Primarul din partea Partidului „ŞOR” Veaceslav Lupov spune că, atât el, cât şi formaţiunea din care face parte, depun tot efortul ca cetăţenii să fie protejați.

VEACESLAV LUPOV, primarul oraşului Taraclia: „Pentru noi, prioritatea numărul unu este întreprinderea tuturor măsurilor pentru stoparea acestei infecţii. Noi am primit bani de la Fundaţia de Caritate „Miron Şor” şi am cumpărat produse de igienă, de protecţie şi am decis să împărţim şi agenţilor economici din Taraclia. Am făcut acest lucru deoarece, mulţi dintre ei se plâng că nu pot găsi mănuşi și măşti de protecție.”

Săptămâna trecută, Primăria Taraclia a achiziționat primul lot de echipamente de protecție, utilaj medical și dezinfectanți dintr-o donație în valoare de 300 de mii de lei. Banii au fost oferiți de Fundația „Miron Șor” la inițiativa lui Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.

De menționat că, măștile de protecție oferite au fost procurate de la producătorii locali.

Amintim că recent, Fundația „Miron Șor” a donat un milion de lei raionului și municipiului Orhei pentru finanțarea măsurilor de stopare a răspândirii noului coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Condițiile actuale de călătorie pentru moldoveni în Europa și alte țări ale lumii

Moldovenii care își doresc să călătorească pe timpul verii, fie în scop turistic sau pentru …