Știrea zilei

Grădina Zoologică din Chișinău: Vizitatorii vor putea să atingă mai multe specii de animale

La Grădina Zoologică din Chișinău se apropie de sfârșit lucrările de amenajare a „curții de la ţară”, unde vor fi expuse animale domestice mici și diverse păsări.

Solicitat de reporterul agenţiei infotag, directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Serghei Pînzari, a spus că pentru vizitatori va fi introdusă în premieră practica „grădinii zoologice de contact”.

„Aceasta înseamnă că vizitatorii, mai ales oaspeții noștri mici, vor putea să atingă animalele, să le hrănească, să se joace cu ele. Este vorba despre iepuri, cobai, porumbei, va fi chiar şi un ponei. Desigur, comunicarea vizitatorilor cu animalele domestice va fi urmărită de angajaţii noştri”, a spus Pînzari.

Potrivit lui, peste o săptămână, vizitatorii vor putea vedea terariul, care va fi deschis în premieră.

„Acesta este aproape gata din punct de vedere tehnic. Vor fi prezentaţi 14 șerpi. În colecţia noastră avem o anaconda, un şarpe boa şi altele”, a spus directorul adjunct.

În toi sunt şi lucrările de pregătire a zonei în care stau urşii.

„La momentul actual avem doi urşi, care trăiesc în voliere mici. Animalul este extrem de periculos, dar el are nevoie de libertate de mișcare. Prin urmare, s-a decis că zona de amenajare a noii locuințe a urșilor bruni să fie extinsă semnificativ”, a spus el.

Toate aceste evenimente se desfășoară în cadrul deschiderii noului sezon.

În total, colecţia Grădinii Zoologice din capitală are mai mult de 1,6 mii de animale de 148 specii. Printre acestea se numără 30 de prădători mari, inclusiv leopardul zăpezilor, leopardul, perechi de lei și tigri. Există un iaz deschis, cu păsări rare ce îşi au cuiburile acolo, de exemplu, lebăda neagră.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unei femei, extras de la o adâncime de 17 metri, dintr-o fântână publică din Zăicani

Corpul neînsuflețit al unei femei, descoperit într-o fântână publică din Zăicani, raionul Rîșcani. Cazul a …