Știrea zilei

Ghimpu: Au făcut două fracțiuni pentru că nu putea fi președinte Andrei Sandu | VIDEO

Blocul ”ACUM” s-a divizat în două fracțiuni pentru că n-au putut hotărâ cine merită mai mult să conducă fracțiunea. Declarațiile au fost făcute de președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Mihai Ghimpu este de părere că dacă blocul ”ACUM” ar fi mers în parlament ca o singură fracțiune, aceștia ar fi trebuit să aleagă un singur președinte, însă, nici Maia Sandu, nici Andrei Năstase nu au dorit să cedeze.

„Au câștigat două fracțiuni, două cabinete, două secretare, două mașini, doi vicepreședinți de fracțiune, doi secretari de fracțiune. Și cel mai important este: dacă e un bloc, ap` cine-i președinte? Nu putea să fie președinte Andrei Sandu; ori Maia Sandu, ori Andrei Năstase. De aceea și s-au despărțit, ca fiecare să fie președinte la fracțiunea partidului pe care-l reprezintă.” 

Reamintim că deputații din blocul ACUM au format două fracțiuni parlamentare: fracțiunea PAS blocul ACUM și fracțiunea ACUM Platforma DA. Cele două partide au anunțat că au semnat un nou acord de constituire a blocului politic ACUM și susțin că în cadrul noului Legislativ vor acționa coordonat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Curtea Constituțională a răspuns la solicitarea deputaților privind alegerile parlamentare anticipate | VIDEO

Magistrații constituționali au decis. Alegerile parlamentare nu pot fi organizate în aceeași zi cu cele …