Știrea zilei

Gheorghe Cavcaliuc l-a atacat în judecată pe fostul director al companiei MoldAtsa, care anteior l-a acuzat de contrabandă | VIDEO

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc l-a atacat în judecată pe Sorin Stati, fost director al companiei MoldAtsa, care l-a acuzat, anterior, de implicare în contrabandă. Deși Cavcaliuc spune că declarațiile făcute în public la adresa sa sunt niște minciuni, Stati afirmă că deține probe pe care le va prezenta în instanță.

Prima ședință pe acest caz a fost convocată luni, 17 februarie, însă examinarea procesului a fost amânată din motiv că avocații fostului director al companiei MoldAtsa Sorin Stati nu au reușit să studieze materialele cauzei. Cert este că, Stati nu are de gând să-și retragă acuzațiile făcute, acum opt luni, la adresa fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc.

SORIN STATI, fost șef Moldatsa: O să ne ducem în instanță, o să prezentăm probele și o să câștigăm judecata. Declarațiile care le-ați făcut le mențineți? Nu e nimic schimbat ? -Categoric le susțin și ele corespund adevărului și nici un fel de discuții, negocieri, nici într-un caz. 

Am încercat să luăm legătura și cu Gheorghe Cavcaliuc, însă telefonul acestuia era deconectat. Amintim că în cadrul unei emisiuni televizate, Sorin Stati, fostul director al companiei MoldATSA, a vorbit despre implicarea mai multor politicieni, dar și a lui Cavcaliuc, şef-adjunct al IGP pe atunci, în scheme de contrabandă cu alcool etilic, țigări și tutun. Stati spunea atunci că produsele sunt introduse în țară prin punctele vamale Sculeni și Costești, iar mai apoi sunt vândute în Piața Centrală din capitală, dar și în alte puncte comerciale.

Gheorghe Cavcaliuc a reacționat la acuzațiile care i se aduc spunând că declarațiile lui Sorin Stati sunt niște calomnii și minciuni făcute la comandă. Acesta a mai scris pe rețelele de socializare că îi cere lui Sorin Stati despăgubiri de 300 000 de lei și scuze publice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Curtea Constituțională: Amenzile în mărime de 22 500 de lei, pentru încălcarea măsurilor de profilaxie și combaterea noului coronavirus, sunt neconstituționale | VIDEO

Amenzile în mărime de 22 de mii 500 de lei, aplicate persoanelor fizice, pentru încălcarea …