22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Furtuna din Europa a omorât șapte oameni și a pus la pământ un hotel | VIDEO

Şapte oameni au murit în Europa din cauza unei furtuni ce a avut puterea unui uragan. Fenomenul natural poartă două nume, câte unul în fiecare dintre țările cel mai puternic afectate: Marea Britanie și Germania. După ce vântul a suflat cu până la 180 de kilometri pe oră, un hotel s-a prăbușit, zeci de ambarcațiuni au fost răsturnate de valuri și sute de zboruri și curse feroviare au fost anulate, scrie presa română.

Este cod portocaliu de furtună în Olanda, unde furtuna Ciara a lovit cu rafale extrem de puternice. Oamenii abia au putut sta în picioare, în timp ce mersul pe bicicletă s-a dovedit o provocare.

Olanda este doar unul dintre statele afectate.

În Marea Britanie, Ciara a lovit cu forța unui uragan. Vântul, care a avut la rafală 180 de kilometri la oră, a pus la pământ copaci, stâlpi de electricitate şi a luat pe sus acoperișuri.

Zeci de trenuri au fost oprite, în timp ce haos a fost și pe aeroporturile din Regat. Sute de zboruri au fost anulate, iar piloţii mai temerari au întâmpinat serioase probleme la aterizare.

Pe mare, valurile au ajuns la câțiva metri înălțime şi au răsturnat bărci. Lucru care nu i-a descurajat deloc pe acești pasionaţi de kite surf.

O mare parte dintr-un hotel din Scoţia s-a prăbuşit din cauza torenţilor. Poliţia a comunicat că hotelul era evacuat şi că nu au fost înregistrate victime.

Peste graniță, în Germania, doi oameni au fost striviți de copacii puși la pământ de rafalele de vânt care și aici au depășit 160 de kilometri pe oră.

Furtuna a făcut victime şi în Polonia: doi oameni au murit într-o staţiune de schi, după ce peste ei a aterizat un acoperiş smuls de rafalele de peste 100 de kilometri pe oră.
Jacek Dyka, oficial polonez: “Două persoane au murit, o fată de 15 ani şi mama ei de 52 de ani. O fată de 21 de ani din aceeaşi familie a fost rănită serios şi este internată”.

Ciara a dat naştere şi unui record: un avion British Airways a parcurs în mai puțin de cinci ore distanţa dintre New York și Londra, graţie curenților de aer. Asta în contextul în care un zbor normal între cele două metropole durează de obicei peste șase ore.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cei șase români de la bordul navei „Diamond Princess” au fost repatriați

Şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul …